Nepal’deki muhalefet Komünist Partisi’ne bağlı kadın kolları hükümet karşıtı protesto gösterisi düzenledi. Başkent Katmandu’da bulunan parlamento binasına yürüyen protestocular, yönetimde başarısız buldukları Nepal Başbakanı Sher Bahadur Deuba ile petrol fiyatını kontrol edemediği gerekçesiyle Tedarik Bakanı'nın istifasını talep etti.

Protestocular düzenlenen yürüyüşte ayrıca, Sağlık Bakanı Birodh Khatiwada'nın Covid-19 aşılarını zimmete geçirmesi sebebiyle, Nepal Altyapı Bakanı Renu Kumari Yadav'ın ise başka bir lideri öldürmekle tehdit etmesi nedeniyle istifasını istediklerini belirtti.

Parlamento binasının yakınlarında protesto gösterisinin yasak olması nedeniyle, protestocular ile kendilerine müdahale eden polis arasında arbede yaşandı.

Eylemciler ile karşı karşıya gelen polis, daha sonra durumu kontrol altına alarak protestocuları olay yerinden uzaklaştırdı.

[old_news_related_template title="Zamları protesto etmek için tek başına yürümek isteyen muhtar gözaltına alındı" desc="Hatay’da hayat pahalılığı, akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamlarına tepki göstermek için tek başına yürümek isteyen Gökmeydan Mahalle Muhtarı Eşref Karayün gözaltına alındı. İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan muhtar Karayün, tek başına yürüyüş yapmasının engellenmesinin hukuksuz olduğunu belirterek “ Bizleri susturmaya çalışmak ne bu gerçeği değiştirir, ne de biz susarız“ dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/09/iecrop/muhtar_16_9_1644415256.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/zamlari-protesto-etmek-icin-tek-basina-yurumek-isteyen-muhtar-gozaltina-alindi-6942731/"]

[old_news_related_template title="İngiltere'de elektrik faturalarında tasarruf için akıllı sayaç sistemi dönemi" desc="Dünya genelinde elektrik fiyatları yükselişini sürdürürken, İngiltere'nin enerji sağlayıcı firması Ofgem'den ilginç bir adım geldi. Şirket, bundan böyle her eve bir enerji ölçer yerleştirileceğini açıkladı. Hanelerin ne kadar elektrik harcadığını ölçen cihaz, bunun yaklaşık olarak kaç paraya denk geldiğini hesaplıyor ve her yarım saatte bir kullanıcıları bilgilendiriyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/10/iecrop/s960_smart-meter_16_9_1644498309.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/elektrik-faturalarinda-tasarruf-icin-akilli-sayac-sistemi-donemi-6944612/"]