İngiltere'de Kraliçe Elizabeth yaptığı son açıklamada, Prens Charles tahta çıktığında eşi Camilla'nın "kraliçe" unvanı almasını içten dilediğini belirtmişti. İngiltere, tahtın varisini ve eşini konuşurken, Prens Charles'ın corona virüsüne yakalandığı açıklandı.

Galler Prensi'nin Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve kendisini izolasyon altına aldığı açıklandı.

Prens Charles 2020 yılında da corona virüsüne yakalanmıştı.

EN SON İÇİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞMÜŞ

Prens'in resmi Twitter sayfasından yayımlanan mesajda; "Bu sabah Galler Prensi'nin Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Kendisi şu anda izolasyon altındadır." ifadeleri kullanıldı. Mesaj, "Prens Charles, Winchester'daki bugünkü etkinliklere katılamadığı için derin bir hayal kırıklığına uğradı ve ziyaretini mümkün olan en kısa sürede yeniden planlamaya çalışacak' ifadeleriyle devam etti.

Galler Prensi, Mart ayında salgının başlangıcında corona virüsüne yakalandığında 'oldukça hafif atlattığını' söylemişti.

Öte yandan, İngiliz basını, Prens Charles ve eşi Camilla'nın dün gece British Museum'da düzenlenen British Asian Trust etkinliğinde İçişleri Bakanı Priti Patel ve Şansölye Rishi Sunak ile bir arada olduğunu yazdı.

TAM AŞILARI YAPILMIŞTI

Prens Charles'ın 2020'de ilk kez Covid-19'a yakalanmasından sonra hem Prens Charles hem de Cornwall Düşesi Camilla Covid-19'a karşı iki doz aşılanmış ve güçlendirici aşılarını almıştı. Charles ve Camilla Aralık ayında virüsün Omicron mutasyonunun yükseldiği sırada insanları üçüncü doz aşılarını yaptırmaya çağırmıştı.

Çift basına yaptığı açıklamalarda, "Henüz aşı yaptırmamış veya aşı yaptırma konusunda tereddüt yaşayan herkese, sadece yoğun bakım ünitelerimize bakmalarını ve orada çalışanları dinlemelerini rica ediyoruz. Tıpkı bizimde yaptığımız gibi, herkesi aşı olmaya çağırıyoruz” ifadelerinde bulunmuştu.

İNGİLTERE TAHTININ VARİSİ

Geçtiğimiz hafta İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70'inci yılına özel olarak yayınladığı bir mektupta, oğlu Prens Charles'ın kendinden sonra tahta geçeceğini ve eşi Camilla'nın ise kraliçe olarak anılmasını istediğini söylemişti.

95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth mesajında, "Zamanı geldiğinde ve oğlum Charles kral olduğunda, bana verdiğiniz desteğin aynısını ona ve Camilla'ya vereceğinizi biliyorum. Bana sunmaya devam ettiğiniz sadakat ve sevgi için sonsuz minnettarım” ifadesini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="İngiltere'de tahtın 3 numaralı varisi Prens George'a önemli görev" desc="İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in tahta oturuşunun 70. yılı nedeniyle ülkede bir dizi kutlama etkinliği düzenlenecek. Kutlamalarda Kraliçe’nin torununun oğlu olan 8 yaşındaki Prens George da ilk defa ön plana çıkıp kraliyet ailesinin gelecek neslini temsilen boy gösterecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/08/iecrop/prens-reuters-2_16_9_1644327041.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ingilterede-tahtin-3-numarali-varisi-prens-georgea-onemli-gorev-6940396/"]

[old_news_related_template title="Kraliçe'den çarpıcı mesaj: Tahtın varisini işaret etti" desc="İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, tahta oturuşunun 70'inci yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/06/iecrop/kralice-depo_16_9_1644124109.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kraliceden-carpici-mesaj-tahtin-varisini-isaret-etti-6934800/"]

[old_news_related_template title="İtalya'nın eski kraliyet ailesi, İtalyan devletine dava açtı" desc="İtalya'nın eski kraliyet ailesi, monarşi kaldırıldığında el konulan 250 milyon sterlinlik mücevherlerini geri almak için ülke hükümetine dava açıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/10/iecrop/emanuele_filiberto-shutterstock_16_9_1644485776.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/italyanin-eski-kraliyet-ailesi-italyan-devletine-dava-acti-6944034/"]