Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Naftali Bennet telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna'daki durumun ele alındığı aktarıldı.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Bennett'in, Putin'e bazı öneriler sunduğu aktarılarak, "Bennett, bir dizi yabancı ülkenin liderleriyle temaslarını dikkate alarak Ukrayna çevresindeki duruma ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Rus ve Ukraynalı temsilciler arasında devam eden müzakere süreci hakkında bazı öneriler dile getirdi. Putin, müzakerelere ve Donbass'ı korumaya yönelik özel askeri operasyonun gidişatına ilişkin bilgiler aktardı" denildi.

Açıklamada ayrıca, Putin’in İsrail'de dün bıçaklı saldırıda 4 kişinin ölümüyle ilgili İsrail Başbakanı Bennett'e taziyelerini ilettiği de aktarıldı.

[old_news_related_template title="MGK sonrası Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu sonrası yayımlanan bildiride, Rusya-Ukrayna arasındaki son gelişmeler ele alındı. Toplantıda barış ve istikrar için Montrö hükümlerinin uygulanacağına bir kez daha vurgu yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/23/iecrop/depophotos_17084076_16_9_1648052929.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/mgk-sonrasi-rusya-ukrayna-savasi-aciklamasi-7029778/"]