Rusya ile Ukrayna arasında 75 gündür savaş devam ederken bugün Moskova'daki Kızıl Meydan'da geniş kapsamlı bir kortej ve kutlama düzenlendi. Rusya, İkinci Dünya Savaşı’nda Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanya'sına karşı elde ettiği zaferi kutlarken, gözler Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üzerindeydi.

Putin'in 11 dakika süren konuşmasında en dikkat çekici cümleleri ise kuşkusuz Ukrayna işgalinin gerekli olduğunu söylemesiydi. Putin, 'Ukrayna işgali gerekliydi, çünkü Batı bizim topraklarımıza ve buna Kırım da dahil, buraları işgal etmeye hazırlanıyordu” dedi.

Konuşmasının ardından Putin, askeri geçit törenini izlemek üzere yerini aldı. Putin'in sağlığıyla ilgili spekülasyonlar devam ederken, tören boyunca bacaklarının üzerini battaniyeyle örtmüş olması dikkat çekti.

Vlad scoops it up and sits down before his speech

HAVA O SIRADA 9 DERECE CİVARINDAYDI 

Şişme bir mont giyen Putin, tören boyunca yeşil bir battaniyeyle üzerini örterken, daha o alana girmeden battaniyenin Rusya Devlet Başkanı'nın koltuğuna bırakılmış olduğu da ortaya çıktı.

Tören sırasında Moskova'daki hava sıcaklığının 9 derece civarı olduğu belirtildi. Durum böyle olunca da Putin'in battaniyesi uluslararası basının gündemindeydi.

Ancak Rus liderin bugünkü konuşması, hareketleri ve tavrı adeta hakkında çıkan hastalık söylentilerine yanıt niteliğindeydi. Geçit töreni boyunca sağlıklı bir imaj çizen Putin, uzun bir yürüyüşe de çıktı.

Kremlin yetkilileri, Ekim ayında 70 yaşına girecek olan liderlerinin sağlıyla ilgili bir problem olduğunu her zaman reddetti.

Battaniyeyi kullanımı, eski İngiliz diplomat Sir Tony Brenton'ın Sky News'de yaptığı yorumlarla birlikte gündem oldu.

Sir Tony konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Battaniye ilginç bir detay. Putin'de düzenli olarak sağlık sorunları olduğuna dair söylentiler var ve bunlar elbette Kremlin tarafından kabul edilmedi. Fakat son iki yıldır Covid nedeniyle kendini gizliyordu. Artık ortalığa çıkma vakti geldi. Onunla yakın zamanda görüşen Macron ve birçok ABD'li yetkili, Putin'in alıştıklarından daha tutarsız olduğunu söyledi. "dedi.

[old_news_related_template title="Rus kanalından iddia: Putin yeniden baba olacak" desc="Rusya liderinin “gizli sevgilisi” olan 38 yaşındaki eski jimnastikçi Anna Kabayeva’nın Putin’den 3. çocuğuna hamile olduğu iddiası tartışma yarattı. Kaynaklara göre 69 yaşındaki Putin, Ukrayna savaşı sürerken aldığı bu haberin şokunu yaşıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/putin-kabayeva_16_9_1652092845.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-kanalindan-iddia-putin-yeniden-baba-olacak-7123892/"]

[old_news_related_template title="İngiltere Savunma Bakanı: Rusya, Ukrayna'da kaybedecek" desc="Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, İngiltere Savunma Bakanı, Putin'in artık kaybettiğini kabul etmesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere süreci ile ilgili de önemli açıklamalar geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/m6jl4qktkzmbbng4jyet4jmaju-4_16_9_1652088242.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ingiltere-savunma-bakani-rusya-ukraynada-kaybedecek-7123655/"]