Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransız TF1 kanalına verdiği demeçte, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumuna ilişkin söylentilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Putin'in ciddi sağlık sorunları yaşadığı, parkinson ya da kanser olduğu yönündeki iddialar uzun süredir uluslararası basında gündeme geliyor. İngiliz basını, doktorların Putin'e en fazla 3 yıl ömür biçtiğini öne sürmüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, TF1 muhabirinin Putin'in sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine, "Kendisini ekranlardan gözlemleyebilir, performansını duyabilirsiniz. Mantıklı insanların bu adamda hastalık ya da halsizlik belirtileri görebileceğini sanmıyorum" dedi. Lavrov, ekimde 70 yaşına girecek olan Putin'in her gün kamuoyunun karşısına çıktığını ifade ederek “Bu dedikoduları yayanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum" diye konuştu.

[old_news_related_template title="'Halkın tepkisinden korkan Putin, aktörler kullanmaya başladı'" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son dönemde halkının tepkisinden çekindiği için aynı kişilerle yani 'aktörler' ile buluştuğu iddia edildi. Putin'in dün Moskova'da yaptığı ziyarette çekilen bu görüntü de iddiaları alevlendirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/29/iecrop/77u_16_9_1653821818.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/halkin-tepkisinden-korkan-putin-aktorler-kullanmaya-basladi-7162702/"]

[old_news_related_template title="Putin'in bu görüntüsü gündem oldu: Battaniyesinden bir an olsun ayrılmadı" desc="Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmeye başlayan Rusya, İkinci Dünya Savaşı’nda Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanya'sına karşı elde ettiği zaferi kutlarken, Putin'in görüntüleri uluslararası basında gündem oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/battaniye_16_9_1652100884.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putinin-bu-goruntusu-gundem-oldu-battaniyesinden-bir-an-olsun-ayrilmadi-7124180/"]