Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'tan beri devam eden çatışmalar Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'de yoğunlaştı... Rus orduları için kritik bir öneme sahip olan Mariupol'de, önceki gün yaklaşık 400 sivilin sığındığı bir sanat okuluna saldırı düzenlendiği duyuruldu.

Şehir konseyi tarafından yapılan açıklamada binada yaklaşık 400 sivilin olduğu belirtilirken ölü ya da yaralı sayısı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Şehir konseyinden yetkililer binanın yıkıldığını ve enkaz altında insanlar olduğunu da duyurdu.

Geçen hafta Mariupol'de sığınak olarak kullanılan bir tiyatro binasına saldırı düzenlenmişti. Rusya sivilleri hedef almadığını açıklarken Ukrayna ise saldırının arkasında Rusya'nın olduğunu dile getirmişti.

Telegram üzerinden açıklama yapan Mariupol şehir konseyi üyesi Verkhovna Rada, "Sığınakta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar vardı ve birçoğu enkaz altında" dedi. İngiliz The Guardian gazetesi de saldırının doğrulanmadığını aktarırken G12 sanat okulunun yıkıldığına dair iddiaların olduğuna dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Elon Musk'ın teknolojisini dronelarda kullanıyorlar" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 25'inci gününde dünya medyası Ukraynalı özel drone ekibini Aerorozvidka'nın Elon Musk'ın uydularını kullanarak Rus askerlerini etkisiz bıraktığını yazdı. Özel birliğin aralarında Türk dronelarının olduğu araçlarla savaştığı hatırlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/20/iecrop/drone-thetimes1_16_9_1647771046.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/rusya-ukrayna-savasi-elon-muskin-teknolojisini-dronelarda-kullaniyorlar-7022693/"]