Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 36’ıncı gün geride kalırken, Rus ordusu işgal ettiği Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nin yönetimini yeniden Ukrayna’ya devretti.

Konuya ilişkin açıklama Ukrayna Yasak Bölge Yönetimi Devlet Ajansı, "Resmi olarak açıklıyoruz, Rus ordusunun santralde çıkışı başladı ve tamamen çıktılar. Dokümanlar santral çalışanları ve Rus askerleri tarafından imzalandı. Rus askeri çıkarken kıymetli eşyaları ve araçları çalıyor. Santralin durum değerlendirmesi Ukraynalı özel ekipler tarafından patlayıcı olup olmadığının kontrolü yapıldıktan sonra gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

RUS ASKERLERİ ZEHİRLENMİŞTİ

Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'ni işgal eden Rus askerlerinin bir bölümü radyasyon nedeniyle zehirlenerek tedavi altına alındı. Santralde görevli bir çalışana dayandırılan haberde, Rus askerlerinin tedavi için Belarus'a gönderildiğini belirtildi.

[old_news_related_template title="'Çernobil'deki Rus askerleri zehirlendi'" desc="Ukrayna işgalinin başlamasıyla Çernobil Nükleer Santrali’ni ele geçiren Rus askerilerinin bir kısmının radyasyon zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/31/iecrop/cernobil-shutterstock_16_9_1648730088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cernobildeki-rus-askerleri-zehirlendi-7045772/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna: Çernobil'de patlama riski var, Rus askerleri geri çekilsin" desc="Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereçuk, Çernobil’deki patlama riski nedeniyle tesisi ele geçiren Rus güçlerinin derhal geri çekilmesi gerektiğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/cernobil2-reuters_16_9_1648628732.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-cernobil-her-an-patlayabilir-7042873/"]