Rusya İletişim Denetleme Kurumu Roskomnadzor, ABD merkezli sivil toplum kuruluşu İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün internet sitesine erişimi kapattı.

Roskomnadzor tarafından yapılan ve Rus haber ajansı TASS tarafından aktarılan açıklamada, sivil toplum kuruluşunun Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları ile ilgili yanlış bilgi aktardığı için erişimin engellendiği belirtildi.

Yetkililer konuyla ilgili başka bir açıklama yapmadı. İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne Rusya'da erişimin kapatılması sosyal medyada büyük tepki topladı.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşında ikinci aşama: Donbas'ta Rus taarruzu başladı" desc="Rusya-Ukrayna savaşı 56. güne girerken Rus ordusu Ukrayna'nın doğusunda bir süredir beklenen taarruza günün erken saatlerinde başladı. Ukrayna'nın en üst düzey güvenlik yetkilisi Oleksiy Danilov, Rus güçlerinin Donbas'ta neredeyse tüm cephe boyunca Ukrayna'nın savunma hattını aşmaya çalıştıklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/donbas-reuters_16_9_1650355429.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasinda-ikinci-asama-donbasta-savas-basladi-7083505/"]