Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 1 ay geride kalırken, NATO liderleri Brüksel'de bir araya geldi.

Zirve öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.


NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, liderlerin toplantı salonuna gelmesiyle birlikte NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in konuşmasıyla başladı.

Aile fotoğrafı çekimi öncesinde Biden ile Erdoğan ayaküstü sohbet etti. Aile fotoğrafı çekimi öncesinde ve çekim sırasında Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'ın rahat tavırları gündem oldu.


Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi öncesinde basın mensuplarına açıklama yaptı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, basın mensupların yaptığı açıklamada, "Başkan Putin, bağımsız egemen bir ulusa karşı savaş açarak büyük bir hata yaptı. Ukrayna halkının gücünü, Ukrayna halkının ve silahlı kuvvetlerinin cesaretini hafife aldı. Beklediklerinden çok daha fazla dirençle karşılaşıyorlar" dedi.



"NATO HER TÜRLÜ TEHDİDE HAZIRDIR"

Aile fotoğrafında Erdoğan'ın yanında poz veren Boris Johnson'ın ceketinin önünü iliklememesi ve elleri arkada durması gündem oldu.


Kimyasal silah kullanımının uluslararası hukuka aykırı olduğunu, bunun geniş ve ciddi sonuçları olacağını vurgulayan Stoltenberg, "Kimyasal silahların herhangi bir şekilde kullanılması, çatışmanın doğasını temelden değiştirecek ve uluslararası hukukun ihlali olacaktır. Bu durumun geniş ve ciddi sonuçları olacaktır. NATO, müttefiklerini her türlü saldırıdan korumaya, savunmaya ve herhangi bir saldırıya tepki vermeye hazırdır" dedi.

"ÇİN'İ DÜNYANIN GERİ KALANINA KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda NATO'nun Çin'i dünyanın geri kalanına katılmaya çağırdığını belirterek, "Çin'i, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini açıkça kınaması, Rusya'ya yönelik siyasi ve maddi destek sağlamamak için dünyanın geri kalanına katılmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

NATO liderleri bugün Olağanüstü Liderler Zirvesi için Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve öncesi üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bir araya gelerek aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fotoğraf çekimi sırasında ön sırada İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yanında yer aldı. Erdoğan, çekim öncesi liderlerle el sıkışarak kısa süreli sohbet etti.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görev süresini uzatıyor İlginizi Çekebilir NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görev süresini uzatıyor