Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Bild, Putin'in "B planını" devreye sokmak için çalışmalara başladığını iddia etti.

Gazete, Rusya'nın direnişle karşılaşması sonrasında hızlıca ilerleyemediğini yazarak, Ukrayna ile savaşın çok daha şiddetli olacağını öne sürdü. Gazete, son dönemde Rus ordusunun sivilleri ve hükümet binalarını hedef aldığına dikkat çekerken, "Putin, en çok korkulan silahını ortaya çıkardı: TOS-1 Buratino çoklu roketatar" ifadesini kullandı.

3.5 kilometre menzili olan silahın termobarik savaş başlığına sahip olduğu da kaydedildi. Gazete, ABD merkezli medya kuruluşu CNN'in muhabirinin Ukrayna sınırına yakın olan Belgorod'un güneyinden paylaştığı videoyu da yayınladı. Gazete, TOS-1'in nakliye aracıyla savaşa gönderildiğini yazdı.

CIA TARAFINDAN DA ARAŞTIRMA YAPILDI

Bild'in haberinde, "Bu savaş başlıkları patladığında bir basınç yaratıyor ve iç organlara hasar veriyor. İnsanların akciğerlerinden havayı çekiyor. 2000'de CIA tarafından yapılan bir araştırmada bu silahın çok büyük hasar meydana getirdiği tespit edilmişti. Vakum bombası, oksijen kullanıyor" ifadesi yer aldı.

Bild, Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Oksana Markarova'nın sözlerine de yer verdi. Gazete, Markarova'nın ABD Kongresi'nde Rusya'nın bu silahı kullandığını söylediğini aktardı. Bild, "Putin, bu silahı daha önce Suriye'de, 2. Çeçen savaşında ve Irak'ta kullandı" yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna Savaşı: 'Rus ordusu vakum bombası kullandı' iddiası" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 6'ncı gününe girilirken müzakerelerin sonuç vermemesi ve Belarus'taki görüşmelerle eş zamanlı olarak Rus ordusunun Ukrayna'ya saldırması büyük tepki çekti. Ukrayna'dan, 'Rusya, işgal sırasında ölümcül vakum bombası kullandı' iddiasını ortaya attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/patlama-dailymail_16_9_1646107975.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-rus-ordusu-vakum-bombasi-kullandi-iddiasi-6981062/"]

[old_news_related_template title="Putin'e benzerliği sayesinde milyonlar kazandı, şimdi hayatından endişe ediyor" desc="Polonya'nın Wroclaw kentinde yaşayan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e benzeyen 53 yaşındaki Slawek Sobola, yıllarca bu benzerlikten iyi paralar kazandığın ancak şimdi savaşın çıkmasıyla birlikte hayatından endişe ettiğini açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/acp-comp-2802-putin-double-1_16_9_1646121520.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/putine-benzerligi-sayesinde-milyonlar-kazandi-simdi-hayatindan-endise-ediyor/"]

[old_news_related_template title="AB'nin yaptırım listesinde dikkat çeken isim: 'Putin'in kasası'" desc="AB, Rusya’ya yönelik son yaptırım listesinde Putin’e en yakın isimleri ve “gizli finans ağını” hedef aldı. Listede “Putin’in kasası” olarak tanınan ve büyük kızı Maria’nın vaftiz babası olan ünlü müzisyen ve iş insanı Sergey Roldugin de bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/roldugin-shutterstock_16_9_1646117885.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abnin-yaptirim-listesinde-dikkat-ceken-isim-putinin-kasasi-6981352/"]