Rusya-Ukrayna savaşı üçüncü aya girerken, Rusya’nın Bryansk kentindeki bir petrol depolama tesisinde sabaha karşı büyük bir yangın çıktı. Rusya Acil Durum Bakanlığı olayda yaralanan olmadığını ve soruşturma başlatıldığını bildirirken, yangının Ukrayna’daki savaşla bağlantılı olduğu yönünde bir açıklama yapılmadı.

Yangının çıktığı tesisin petrol boru hattı şirketi Transneft’e ait olduğu bildirildi. Öte yandan Rusya’nın Kursk bölgesinde de Ukrayna’ya ait iki insansız hava aracının hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü açıklandı.

Rusya, geçen hafta Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin sınıra yakın Bryansk’ta yerleşim yerlerini vurduğunu ve 7 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... ABD'li üst düzey isimler Kiev'de: Putin'e çok sert sözler" desc="Son dönemde AB üyesi ülkeler Ukrayna'da resmi temaslarda bulunarak birlik mesajı verirken, bugün Ukrayna lideri Zelenskiy'nin ABD'den konukları oldu. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin temaslarda bulundu. Blinken, Rusya'ya karşı çok sert ifadeler kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/abd-reuters_16_9_1650868491.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-abdli-ust-duzey-isimler-kievde-putine-cok-sert-sozler-7095520/"]