Rusya'nın, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıması üzerine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan, Rusya'nın bu adımının 'kabul edilemez' olduğu belirtilmişti.

Gelişmenin ardından Rusya'dan Türkiye ile ilgili açıklama geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Türklerle Kırım konusunda da görüş ayrılıklarımız olduğunu biliyorsunuz. (Görüş ayrılıkları) Uzun süredir var ancak bu, ilişkilerimizi şekillendirmemizi engellemiyor. Bu nedenle, ikili ilişkilerimizde sorunlu kısımlar olduğu gibi, önemli başarılar elde ettiğimiz alanlar da var" ifadelerini kullandı.

"EK ZORLUKLARA YOL AÇACAK"

Öte yandan, Peskov, Ukrayna yönetiminin Rusya’yla diplomatik ilişkileri koparmasına yönelik ifadelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Peskov, “Bu, iki ülke arasındaki ilişkilerin kurulmasında ek zorluklara, ek sorunlara yol açacak. Bu ilişkileri bir noktadan sonra kurmak zorundayız” dedi.

[old_news_related_template title="Putin: Ukrayna, Rusya'ya karşı tehdit oluşturmak için kullanılıyor" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Rusya'nın tüm yeni jeopolitik gerçekleri tanıdığını ifade ederek, “(Ukrayna) Bu ülkenin toprakları üçüncü ülkeler tarafından Rusya'ya karşı tehdit oluşturmak için kullanılıyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/22/iecrop/putin-reuters-1_16_9_1645542742.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-ukrayna-rusyaya-karsi-tehdit-olusturmak-icin-kullaniliyor-6968177/"]