Rusya'daki Kursk bölgesinin valisi Roman Starovoit, Ukrayna sınırında bulunan Kursk kentinde sınır muhafızlarına ateş açıldığını söyledi. Staravoit, "Dün, yani 5 Nisan'da Sudzhansky bölgesindeki sınır muhafızlarımıza havan saldırısı düzenlemeye çalıştılar. Rus sınır muhafızları ateşe karşılık verdi... Bizim tarafımızda hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadı" açıklamasında bulundu.

Vali olayla ilgili olarak Rusya Savunma Bakanlığı’yla irtibat halinde olduklarını belirtti.

Ukrayna ordusundan bir sözcü ise "Bu konuda bilgimiz yok" açıklaması yaptı.

Rusya geçen hafta da Ukrayna güçlerini, Ukrayna sınırı yakınında bulunan Belgorod kentinde bir yakıt deposuna hava saldırısı düzenlemekle suçlamıştı. Ukraynalı yetkililer ise iddiayı reddetmişti.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Ukrayna’nın saldırılarının barış görüşmelerini olumsuz etkileyeceği ifade edilmişti.

[old_news_related_template title="Rusya: Ukrayna helikopterleri topraklarımızı vurdu" desc="Rusya’nın Ukrayna işgali 37. güne girerken Ukrayna ordusunun Rusya topraklarını vurduğu bildirildi. Ukrayna'nın Rusya'ya saldırıları sürdürmesi, savaşta tansiyonu daha da yükseltebilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/01/iecrop/rusya2-twitter_16_9_1648802498.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-helikopterleri-topraklarimizi-vurdu-7047279/"]