Suudi Arabistan, Yemen’de İran destekli Husilere yönelik tüm askeri operasyonları durdurduğunu açıkladı. Birleşmiş Milletler’in (BM) Ramazan ayında bölgede ateşkes çağrısı yapmasının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon bugün itibarıyla Yemen’e yönelik saldırıları durduracağını duyurdu.

Reuters, BM yetkililerinin kalıcı ateşkes için Suudilerin öncülüğündeki askeri ittifak ve Yemen’deki Husi hareketiyle görüşmeler yürüttüğünü aktardı. Taraflar arasındaki savaş 2015’ten bu yana devam ederken, Husilerin geçen hafta Suudi Arabistan’daki bazı petrol tesislerini vurması üzerine Yemen’e saldırılar yoğunlaşmıştı.

Artan saldırılar, Yemen’de insani krizin daha da büyümesine yol açtı. Uluslararası kamuoyu, Yemen’de on binlerce kişinin öldüğü ve milyonlarca kişinin de açlıkla karşı karşıya getiren savaşın sona ermesi için üç yıldır çabaları sürdürüyor.

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Yemen’de operasyon başlattı" desc="Suudi Arabistan önceliğindeki askeri koalisyon, Yemen’de İran yanlısı Husilere karşı operasyon başlattı. Yemen’deki Husiler dün Suudi Arabistan’daki enerji tesislerine saldırılar düzenlemişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/26/iecrop/yemen-reuters_16_9_1648285340.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/suudi-arabistan-onculugundeki-koalisyon-yemende-operasyon-baslatti-7035255/"]