Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu ile Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Wu görüşmede Ukrayna’ya 8 milyon dolar yardım yapılacağını söyledi. Gönderilecek yardımın 3 milyon dolarının başkent Kiev’e, 5 milyon dolarının ise 6 sağlık kurumuna gönderileceği açıklanırken, alınan yardım kararının Tayvan’ın Ukrayna’ya gönderdiği yardımların 4’üncüsü olduğu belirtildi.

"RUSYA'NIN SALDIRILARI ULUSLARARASI DÜZENİ TEHDİT EDİYOR"

Bakan Wu, Kiev Belediye Başkanı Klitschko ile görüşmesinde, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının sadece Ukrayna halkına büyük zarar vermekle kalmadığını, aynı zamanda uluslararası düzeni ve demokratik toplumu tehdit ettiğini söyledi.

Wu ayrıca Tayvan ve Ukrayna'nın demokratik ideolojiyi paylaşan ortaklar olduğunu ve totalitarizmin yayılmasını engellemek için iki ülkenin ön saflarda yer aldıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Klitschko ise Bakan Wu'ya, Tayvan hükümeti ve halkına yardım için teşekkür ederek, "Barış ancak son Rus askeri Ukrayna'dan ayrıldığında başlayabilir" dedi. Klitschko ayrıca uluslararası toplumu Rusya'yı en kapsamlı şekilde kınamaya ve yaptırım uygulamaya çağırdı.

[old_news_related_template title="İngiltere Başbakanı Johnson: 'Ukrayna'daki savaş 2023 yılının sonuna kadar sürebilir'" desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'daki savaşın 2023 sonuna kadar devam etme ihtimalinin 'gerçekçi' olduğunu ifade etti. Johnson ayrıca İngiltere'nin Kiev Büyükelçiliğinin gelecek hafta yeniden açılacağını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/22/iecrop/boris_16_9_1650635497.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ingiltere-basbakani-johnson-ukraynadaki-savas-2023-yilinin-sonuna-kadar-surebilir-7091039/"]