Tonga’da geçen hafta sonu meydana gelen büyük bir volkanik patlamadan kaynaklanan tsunami dalgaları Peru kıyılarında çevre felaketine neden oldu.

Cumartesi günü İspanyol Repsol şirketinin sahibi olduğu La Pampilla rafinerisi için bir tankerin petrol boşaltması esnasında meydana gelen patlama nedeniyle tanker devrilirken, sahiller siyah renge büründü.

Peru launches probe into oil spill as fishermen protest refinery | Daily Sabah

"Mare Doricum"  adlı tankerin okyanusa kaç galon petrol döktüğü belli değil ancak gemi, Petroleo Brasileiro’ya ait bir petrol terminaline yüklenen yaklaşık 1 milyon varil Brezilya ham petrolü taşıyordu.

Peru Çevre Bakanlığı, Peru'nun başkenti Lima yakınlarındaki sahil kenti Ventanilla’daki sızıntının kontrol altına alındığını  ​​ve temizlik çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.



Öte yandan, uluslararası basına yansıyan fotoğraflar, petrole bulanmış kuşlar ile birlikte simsiyah bir renge bürünen plajları ve  sahil boyunca beyaz tehlikeli madde giysisi giymiş personeli gösteriyor.

[old_news_related_template title="Uydu görüntüleri, yanardağ patlaması sonrası Tonga'daki yıkımı ortaya koydu" desc="Yer altı yanardağının patlamasıyla sular ve küller altında kalan Tonga’da çekilen uydu görüntüleri yıkımın boyutlarını gözler önüne serdi. Daha önce uydudan görüntülenen birçok alan, patlama sonrası neredeyse haritadan silindi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/18/iecrop/tonga-reuters-1_16_9_1642486257.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/uydu-goruntuleri-yanardag-patlamasi-sonrasi-tongadaki-yikimi-ortaya-koydu-6894818/"]

[old_news_related_template title="Ülkede felaket: Denizaltı yanardağı patladı, Tonga ile iletişim koptu" desc="Büyük Okyanus'taki Tonga'da denizaltı yanardağının önceki gün büyük bir şiddetle patlaması sonrasında panik ve endişe sürüyor... Bölgedeki ülkeler vatandaşlarına tsunami uyarısı yaparken, dalgaların metrelerce yükseldiği Tonga ile iletişim kesildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/16/iecrop/tonga-reuters_16_9_1642309852.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ulkede-felaket-denizalti-yanardagi-patladi-tonga-ile-iletisim-koptu-6891284/"]