Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Ukrayna ise Rus güçlerinin saldırılarına karşı direnmeyi sürdürüyor. Ukrayna polisi ve istihbaratı da, ülkede güvenliğin sağlanması için yoğun çaba göstermeye ve ülkeye sızan sabotajcıları tespit etmeye devam ediyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Kiev bölgesine bağlı Gostomel kentinde Ukraynalı kimliğine giren bir Rus sabotajcının gözaltına alındığını duyurdu.

"RUS SABOTAJCI GÖZALTINA ALINDI"

Gerashchenko, "Gostomel kentinde Kiev polisleri tarafından Ukraynalı kimliğine girmeye çalışan bir Rus sabotajcısı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıs ilk ifadesinde, yakınlarda ailesinin yaşadığını söyledi. Şahsın üzerinde yapılan aramalarda şahsın kimlik doğrulaması yapılamadı. Güvenlik güçleri sabotajcının üzerinde saldırı planları ve özel cihazlar ele geçirdi" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA, RUSYA DEĞİLDİR"

Öte yandan Gerashchenko, gün içinde gerçekleştirdiği bir diğer açıklamasında, Rusya’ya karşı direnmeye devam edeceklerini dikkat çekti. Bakan Gerashchenko, "Topraklarımıza gireni vuracağız. Binlerce Ukrayna ve Rus askeri ölür. Siz Rus halkı yaklaşan trajediyi durdurabilirsiniz. Rus elitler, sanatçılar ve ressamlar susmayın. Ukrayna, Rusya değildir ve Rusya'nın düşmanı da değildir. Bize rahat ve barış içinde yaşama imkanı verin. Putin'i durdurun" dedi.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Dünyanın her yerinden tepkiler yağıyor" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle ülkelerden tepki yağıyor. Avrupa'da birçok kişi, Rusya'yı kınayan protestolar düzenlemek için sokaklara çıktı. Türkiye'de yaşayan Ukrayna vatandaşları ise Ukrayna Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/24/iecrop/ukrayna-protet-reuters_16_9_1645723701.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-dunyanin-her-yerinden-tepkiler-yagiyor-6972510/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna'da insanlık dramı yaşanıyor" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin'in sabah saatlerinde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ne destek adı altında askerlerini göndermesi üzerine başlayan işgal süreci Ukrayna'da panik ve endişe yarattı. ATM'ler, eczaneler, akaryakıt istasyonları önünde uzun kuyruk olurken, bilet bulan yoksullar ülkeden çıktı. Bir hafta önce bazı zenginler özel jetleriyle ülkeden kaçmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/24/iecrop/ukraynagaleri11_19889376_16_9_1645709787.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putinin-talimati-sonrasinda-ukraynada-insanlik-drami-yasaniyor-6972099/"]