Oyuncu Whoopi Goldberg, Nazilerin 6 milyon Yahudi'ye soykırım yaptığı Holokost’un “ırkla ilgili olmadığını” söylediği açıklamalarının ardından ABC’deki The View programından uzaklaştırıldı.

Oyuncu Whoopi Goldberg, Holokost'un 'ırkla değil, insanın insana mezalimiyle ilgili olduğu' belirtmiş, bu açıklamaları başta Yahudi Örgütleri olmak üzere büyük tepki çekmişti. Oyuncu Whoopi Goldberg, sunucularından olduğu talk-show programı View’da, ABD’de bir bölge okul kurulunun Holokost hakkındaki Pulitzer Ödüllü çizgi roman Maus'un sınıflarda okutulmasını yasaklamasını değerlendiriyordu. Goldberg, “Bu, beyaz insanların beyaz insanlara yaptığı. Kendi aralarındaki savaşı" demişti.

Goldberg, söylediklerinin tepki çekmesinin ardından özür dilese de sunuculuğunu yaptığı programdan uzaklaştırıldı. ABC News Başkanı Kim Godwin konuyla ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada “Whoopi Goldberg’ü yanlış ve kırıcı sözleri nedeniyle iki hafta uzaklaştırıyorum. Whoopi özür dilemiş olsa da ondan biraz uzaklaşıp sözlerinin etkisi hakkında düşünmesini istedim.” ifadelerini kullandı.

Goldberg, özrünü katıldığı bir televizyon programının yanı sıra sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla da yayınlamıştı.

[old_news_related_template title="BM Genel Kurulu, Yahudi soykırımının inkarını kınayan kararı onayladı" desc="BM Genel Kurulu, 2. Dünya Savaşı sırasında meydana gelen Yahudi soykırımının inkarı ve çarpıtılmasıyla mücadele kararını kabul etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/21/iecrop/bm-reuters_16_9_1642766317.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bm-genel-kurulu-yahudi-soykiriminin-inkarini-kinayan-karari-onayladi-6903121/"]

[old_news_related_template title="Anne Frank'i Nazilere ispiyonlayan adam Yahudi iş insanı çıktı" desc="Kaleme aldığı ve yıllar sonra kitaplaştırılan günlüğü ile milyonlarca insana soykırımı anlatan ve yaşananların aktaran Anne Frank'i ölüme götüren süreci başlattığı iddia edilen kişi belli oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/17/iecrop/annefrank-depo_16_9_1642417592.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/anne-franki-nazilere-ispiyonlayan-adam-yahudi-is-insani-cikti/"]