Yunanistan’ın Batı Trakya’daki Dedeağaç (Evros) ilinde Türkiye ile sınır hattını oluşturan Meriç nehri  boyunca yaklaşık 600 asker ve sınır muhafızının “Süpürge” ismi verilen göçmen operasyonu başlattığı açıklandı. Meriç Nehrinden Rodop iline kadar sürecek operasyona, nehirden ve dağlık bölgelerden yasadışı yollardan ülkeye giren göçmenleri yakalamak üzere termal kameralarında kullanıldığı operasyonda zırhlı araçlar ve askerlerin çoğunun maske kullanması dikkat çekti.

 

ONLARCA KÖY DİDİK DİDİK ARANIYOR

Dedeağaç ilinde yayın yapan www.evrosnews.gr’nin haberine göre, Yunan ordusunun merkezi İskeçe’de bulunan 4. Kolordu’ya bağlı Meriç bölgesindeki askeri birlikler tarafından 5 Ağustos Cuma sabahından itibaren Dedeağaç ilinin Meriç nehri sınır bölgesindeki köylerde dahil olmak üzere operasyona başladığı ve geniş çaplı operasyonun halen Kumçiftliği (Orestiada), Dimetoka (Didimotiho) ve Sofulu (Sufli) köylerinde ve ayrıca Dedeağaç bölgelerinde devam ettiği belirtildi.



GENELKURMAY BAŞKANLIĞININ TALİMATI İLE OPERASYON BAŞLADI

Operasyonun amacının  Yunanistan Genelkurmay Başkanı (GEETHA) General Konstantinos Floros’un emri ve 1. Ordu Komutanı General Angelos Hudeludis’in işbirliği ile bölgede yasadışı göçmenlerin varlığını ve geçişlerini en aza indirmek olduğu belirtildi.

BÖLGEDE OLAĞANÜSTÜ HAL DURUMU YAŞANIYOR

Öte yandan “Spartacus Serbest Piyade Birliği" konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Aslında tüm bölgenin Sıkıyönetim altında olduğu ve ordu tarafından büyük bir polis ve askeri operasyonunun yürütüldüğü bir Olağanüstü Hal’e tabi tutulduğu söylenebilir” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Yunanistan'da telefon dinleme skandalı sonrası gözler Miçotakis'in açıklamasına çevrildi" desc="Yunanistan'da ortaya çıkan telefon dinleme skandalı sonrası gözlerin çevrildiği Başbakan Kiriakos Miçotakis'in yarın açıklama yapacağı duyuruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/07/iecrop/b4izjvocpnpk7ocoubuoepy4li_16_9_1659864360.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistanda-telefon-dinleme-skandali-micotakis-7293487/"]

[old_news_related_template title="AKP Sözcüsü Çelik’ten Yunanistan'a tepki" desc="AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan’ın ‘Abdülhamid Han’ sondaj gemisi üzerinden yaptığı provokasyona değinerek, “Batı’nın şımarık çocuğu Yunanistan hangi şımarıklığı yaparsa yapsın, kim ne derse desin Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Deniz Kuvvetleri bu sondaj gemilerini koruyarak hak ve menfaatlerimizi koruma konusunda ne kadar haklı olduğumuzu gösterecek ve gösterdi, göstermeye devam edecek. Onun için hiç kimse Türkiye’nin vatan ve terörle mücadele konusundaki kararlılığını test etmesin. Sonu sadece hüsran olur” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/06/iecrop/celik-iha_16_9_1659818455.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akp-sozcusu-celikten-yunanistanin-provokasyonlarina-tepki-7292858/"]