Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis bu sabah saatlerinde Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası’nı ziyarete gitti.

Mitsotakis’e Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, İçişleri Bakan Yardımcısı Stelios Petsas, Güney Ege Bölge Valisi George Hatzimarkos, İstanköy Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras ve Yeni Demokrasi Partisi On İki Ada Milletvekilleri Manos Konsopis ve Vassilis Yanpos Polis ve Vassilis Yansis eşlik etti.

image small

ADAYA YENİ HASTANE SÖZÜ VERDİ

Mitsotakis, İstanköy Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda bölgedeki turizm faaliyetleri ile ilgili turizmcilerle fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca İstanköy Adası’na yeni bir hastane kurulması için çalışmalara başlandığını belirtti.

image small

ADADA SİLAHLARLA ÇEVRİLİ DEV BAYRAĞI PAYLAŞTI

Mitsotokis'in İstanköy'deki toplantının ardından 3 mil uzaklıktaki Lozan Antlaşması'na göre yerleşimin olmaması ve silahlandırılmaması gereken ancak hem yerleşimin olduğu hem de askeri birliğin bulunduğu ve toplarla uçaksavarların yerleştirildiği Keçi (Psemiros) Adası'na geçti.

image small

Adada yayın yapan www.kostoday.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde iki ay önce Keçi (Pserimos) Adası'na bir askeri doktoru görevlendiren Mitsotakis’in bu kez de ada ziyaretinin hemen ardından kendisine ait sosyal medya hesabından Keçi Adası’nın Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ne bakan tarafına çizilen ve etrafında topların yerleştirildiği yaklaşık 60 metrekarelik dev Yunan bayrağını paylaşması dikkat çekti.

Mitsotakis  paylaşımına "Pserimos. Ege'nin mavisinin bayrağımızın mavisiyle buluştuğu yer!" şeklinde yazdığı görüldü.

[old_news_related_template title="Yunanistan ve Suudi Arabistan arasında iş birliği anlaşması" desc="Yunanistan ve Suudi Arabistan arasında turizm, denizcilik, sağlık, tarımsal üretim, eğitim, araştırma ve inovasyon alanlarında iş birliği anlaşması imzalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/yunan-suudi-iha1_20603675_16_9_1654174130.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistan-ve-suudi-arabistan-arasinda-is-birligi-anlasmasi-7171041/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan'dan Erdoğan'ın sözlerine yanıt" desc="Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik tırmanırken, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina yönetimini hedef alan sözlerine yanıt geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/5gyr6xr4wzjnzc2q5vi44jizi4_16_9_1654153441.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistandan-erdoganin-sozlerine-yanit-7170017/"]