Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) forumuna videokonferans yoluyla hitap etti.

Rusya'yı küresel gıda kaynaklarını tehdit etmekle suçlayan Zelenskiy, Rusya'nın Karadeniz’deki liman şehirlerini kuşatması nedeniyle Ukrayna’nın buğday gibi gıda maddelerini ihraç etmesinin imkansız hale geldiğini ifade etti.

Zelenskiy, Rusya’nın saldırılarının ve kuşatmalarının tahıl ithalatı yapan ülkelerde gıda fiyatlarının fırlamasına neden olduğunu belirtti.

Zelenskiy, savaşın neden olduğu ciddi "ekonomik kayıplar" nedeniyle Ukrayna'nın şu anda ayda yaklaşık 7 milyar dolara ihtiyacı olduğunu aktararak, "Rus ordusu, Ukrayna'da ekonomik olarak hizmet edebilecek tüm şeyleri yok etmeyi hedefliyor. Buna tren istasyonları, gıda depoları ve petrol rafinerileri dahil" dedi.

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Önümüzde geleceği belirleyecek zor günler var" desc="İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile ortak basın toplantısı düzenleyen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’ya karşı ortak mücadele vurgusu yaparak, “Önümüzde geleceği belirleyecek zor günler var” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/21/iecrop/zelenskiy-iha_16_9_1650568749.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-onumuzde-gelecegi-belirleyecek-zor-gunler-var-7089283/"]

[old_news_related_template title="Dünya Bankası: Ukrayna'daki hasarın maliyeti yaklaşık 60 milyar dolar" desc="Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Rusya'nın işgali nedeniyle Ukrayna'daki binalara ve altyapıya verilen fiziksel hasarın yaklaşık 60 milyar dolara ulaştığını ve savaş devam ettikçe daha da artacağını aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/21/iecrop/dunya-bankasi-iha_16_9_1650572433.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/dunya-bankasi-ukraynadaki-hasarin-maliyeti-yaklasik-60-milyar-dolar-7089346/"]