Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından dünyanın en büyük ihracat bölgelerinden birinde arz sıkıntıları görülmesiyle yükseldi ve 10 yılın en büyük günlük artışını kaydetmeye hazırlanıyor.

Mısır fiyatları yüzde 3 yükselirken soya fasulyesi de yüzde 2,5 artış kaydetti.

Asya'ya sevkiyat gerçekleştiren Singapur merkezli uluslararası bir hububat ticareti şirketinde bir işlemci "Karadeniz bölgesinden gerçekleştirilen buğday ve mısır sevkiyatlarında görülen aksamalar ciddi bir boyut alıyor" dedi.

BUĞDAY, MISIR VE SOYA FASÜLYESİ DE YÜKSELTTİ


Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları gün içerisinde yüzde 8 artarak ton başına 343,6 dolar seviyesine yükseldi.

Mısır vadeli kontratları yüzde 3,7 artarak ton başına 267,7 dolar seviyesine yükseldi. Soya fasulyesi yüzde 2,5 değer kazanarak ton başına 596,7 dolar/ton seviyesine yükseldi. (REUTERS)



[old_news_related_template title="Rusya ve Ukrayna heyetleri Belarus'ta, ateşkes görüşmeleri için masa hazır" desc="Rus askerlerinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’e ilerleyişi sürerken, Belarus bugün iki ülke arasındaki ateşkes görüşmelerine ev sahipliği yapacak. Ukrayna lideri Zelenskiy, dün 'Belarus'taki görüşmenin sonuç vereceğine inanmıyorum ama şans verilmeli” demişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/28/iecrop/belarus2-reuters_16_9_1646035155.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ve-ukrayna-heyetleri-belarusta-ateskes-gorusmeleri-icin-masa-hazir-6979289/"]