Doğalgaz kısıtlaması nedeniyle TEİAŞ’ın elektrik kısıtlamasına gitmesi Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan fabrikaları olumsuz yönde etkiledi.

Elektriğini doğalgaz ile üreten organize sanayi bölgelerinden birisi olan Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde ve büyük fabrikalara yan sanayi hizmeti veren Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde doğalgaz ve elektrik kısıtlaması sebebiyle kimi fabrika üretimi durdururken, kimi fabrikada ise üretime ara verdi.

OSB'DEN ELEKTRİK ALANLARA KISITLAMALI VERİLİYOR


Edinilen bilgilere göre doğalgaz ile elektrik üretimi yapan Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne (Manisa OSB) ait Elektrik Üretim A.Ş.’den elektrik alan fabrikalarda çalışmaların durmaması için üretimin yüzde 50 oranında düşürüldüğü öğrenildi.

Manisa OSB’ye ait enerji santralinden elektrik almayan fabrikalarda ise üretimin bir günlüğüne durdurulduğu, fabrika işçilerine izin verildiğini edinilen bilgiler arasında yer aldı.

VESTEL'DE ÜRETİME BİR GÜN ARA


Manisa OSB’de faaliyet gösteren Vestel’in fabrikalarında ise elektrik sıkıntısı sebebiyle bir günlüğüne üretime ara verildi.

Vestel yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak personeline bilgilendirme amaçlı mesaj çekti. Personele çekilen mesajda şu bilgiler yer aldı:

“İçinde bulunduğumuz Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde, Pazartesi günü (24 Ocak) yapılacak elektrik kesintisi nedeniyle üretim olmayacaktır. Manisa yerleşkemizdeki tüm beyaz yakalı çalışma arkadaşlarımız için de Pazartesi günü ‘Evden Çalışma’ uygulanacaktır. Dolasıyla fabrikamız için yemek ve ulaşım servisi hizmetleri de olmayacaktır.”

ÇARŞAMBA VE PERŞEME GÜNÜ DE DEVAM EDECEK


Yaşanan elektrik sıkıntısı sebebiyle bir günlüğüne üretime ara veren veya üretim kapasitesini yarıya yarıya düşüren Manisa OSB’deki fabrikalara 25 Ocak tarihiyle elektriğin tamamen verileceği, ancak 26-27 Ocak tarihlerinde ise kısıtlamanın tekrar yapılacağı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Denizli iş dünyası enerji kesintileriyle üretimin durmasına isyan etti" desc="Geçtiğimiz günlerde elektrik zammından sonra 4 bin tezgâhın kapandığı Denizli'nin Babadağ ilçesinde dokumacıların ardından bu kez büyük yatırımlara sahip iş insanları seslerini yükseltti. Yapılan açıklamada 'Ekonomiye güven iyice azalmıştır' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/a89f6366-de83-4eae-b3f4-917bc172c4a0_16_9_1643027160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/denizli-is-dunyasi-enerji-kesintileriyle-uretimin-durmasina-isyan-etti-6909041/"]

[old_news_related_template title="Elektrik ve doğalgaz kesintisinden muaf tutulacak sektörler belli oldu" desc="Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da ilaç sanayi, et ve süt ile cam, seramik, demir çelik sektörlerinin elektrik ve doğalgaz kesintilerinden muaf tutulduğu belirtildi. Öte yandan sanayicilerin aktardığına göre, enerji kısıntıları sadece üretimde değil, sevkiyatta da sorun yarattı. Fabrikaların kapalı olması nedeniyle gemiler, kamyonlar beklemede." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/elektrik-kesintisi_16_9_1643008677.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/son-dakika-uc-sektor-enerji-kesintisinden-muaf-tutuldu-6908090/"]

[old_news_related_template title="Doğalgaz kısıtlaması vatandaşı da yakacak: Beyaz eşyadan mobilyaya..." desc="BOTAŞ'ın sanayiciye verdiği doğalgazda önce kısıtlama sonra tarife değişikliğine gitmesinin faturası, bu durumun sürmesi halinde vatandaşa da çıkacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası, Kocaeli Sanayi Odası ve OSİAD başkanları kesintinin 10 günden uzun sürmesi halinde neler yaşanabileceğine yönelik endişelerini sozcu.com.tr'ye anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/21/iecrop/shutterstock_1556313173_16_9_1642762837.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/son-dakika-dogalgaz-kisitlamasi-vatandasi-da-yakacak-beyaz-esyadan-mobilyaya-6902907/"]