Kentte teşkilat çalışmaları ve ziyaretler için bulunduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik olarak ilk görev yeri olan Şırnak’ı önemli ve özel bulduğunu söyledi. 3600 ek gösterge ile ilgili samimiyetle ter akıtmaya, konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, “3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda bir memnuniyet üretmek, adaletli bir çerçeve meydana getirebilmek için biz kendi cephemizden katkı sunmuş olacağız. Samimiyetle ter akıtmaya konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

"KADRO TALEBİNİ SAĞLAMAK İÇİN BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ"

Sözleşmeli, süreli sözleşmeli, kadrolu gibi farklı istihdam türlerinin kamudaki çalışma barışını zorladığını ve bozduğunu aktaran Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla insanların da iç huzuru bozuluyor. Bu açıdan sözleşmeli konusunu Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) ve toplu sözleşmede de ana gündemler haline getirdik. En son nihayetinde son toplu sözleşmede sözleşmeliler konusunu, sözleşmeliye kadro talebimizi bir yıl içerisinde 2022 yılında çalışılıp tamamlanması konusunda bir masa kararı aldık. Masanın tarafı olarak çalışmanın tamamlanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir araya geleceğiz. Kadro talebini sağlamak için bütün gayreti göstereceğiz.”

"3600 EK GÖSTERGE İÇİN YAPILACAK TOPLANTI 10 MAYIS'TA"

Bakanlıkla 3600 ek gösterge konusunu da tartıştıklarını kaydeden Yalçın, "2. toplantıyı bitirdik ve 3. toplantımız 10 Mayıs’ta gerçekleşecek. O zamana kadar da 12 ayrı bakanlıkla bir araya gelme süreci olacak. Bu süreçte Memur-Sen’in mutfağıyla toplu sözleşme mevzuat mutfağıyla hizmet kollarımıza ilişki teknik ekiplerimiz çalışma genel müdürlüğü ile bir araya gelecek. 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda bir memnuniyet üretmek, adaletli bir çerçeve meydana getirebilmek için biz kendi cephemizden katkı sunmuş olacağız. Ek göstergelerin hayata geçmesi durumunda memurların maaşları artacak emekli olan da emekli maaşları artacak. Emekli ikramiyelerinde 30 bin lira bir fark olacak. Emekli maaşında da bu oranda yine bin liraya varan farklar meydana gelecek. Buda bir emekli zammı anlamına geliyor. Ek gösterge ile ilgili samimiyetle ter akıtmaya konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (İHA)

[old_news_related_template title="Emekli bayram ikramiyesi verilecek mi, ne zaman yatırılacak?" desc=" Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere verilen bayram ikramiyesi 2022 yılında da verilecek. Maaş zammı sonrası da beklentileri karşılanmayan emekliler 'emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?' sorusuna yanıt arıyor. Emekli bayram ikramiyesi Ramazan bayramı öncesindeki hafta ödeniyor, 2022 yılında 25-29 Nisan aralığında bayram ikramiyesinin hesaplara yatırılması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/23/iecrop/emekli-ikramiye-depo_16_9_1585552313_16_9_1648044692.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/emekli-bayram-ikramiyesi-verilecek-mi-ne-zaman-yatirilacak-7029582/"]