Muğla’nın Milas ilçesi şehir merkezindeki Hisarbaşı Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 150 yıllık Osmanlı Dönemi’ne ait 36 odalı Hadi Eskişar Konağı’nın restore edilerek belediye hizmet binasına dönüştürüleceği açıklandı.

Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat yaptığı açıklamada, Kültür Varlıkları Yüksek Kurulu tarafından tescillenen Hadi Eskişar Konağı’nın Belediye Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere kamulaştırılması kararı alındığını ve gerekli yasal işlemlerin tamamlandığını belirterek “2010 yılındaki meclis kararı ile yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verilmişti.

İlçemizin en görkemli yapılarından birisi olan ve mimari yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Hadi Eskişar Konağı, gerekli restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Milas Belediyesi Hizmet Binası olarak vatandaşlarımızı ağırlayacak. İlçemizin en önemli kültür varlıklarından biri olan konağı hem yaşatmak hem de gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu restoran çalışması çok önemli” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Harabeye dönmüştü... Tarihi Ermeni kilisesinde yeniden çan sesi yükselecek" desc="Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Ortadoğu'nun en büyük Ermeni Kilisesi Surp Giragos'ta 7 yıl sonra çan sesi yeniden duyulacak. 1376 yılında inşa edilen kilise madde bağımlılarının mekanı haline gelmişti. 2015'te de teröristlerin karargahı olmuştu. Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi kilise 8 Mayıs'ta yeniden ibadete açılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/fotosozcu.diyarbakir_16_9_1650877155.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/harabeye-donumstu-tarihi-ermeni-kilisesinde-yeniden-can-sesi-yukselecek/"]