2018 genel seçimlerinde Konya’da AKP’den milletvekili aday adayı olan Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

“ANORMAL ARTIŞLAR BİZİ ÜRETİMDE YOLUN SONUNA GÖTÜRÜYOR”

Üreticinin artan girdi maliyetleri altında ezildiğini ifade eden Edip Yıldız,  üreticiyi ve tüketiciyi koruyacak tedbirlerin bir an önce alınarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.  Girdi maliyetlerindeki anormal artışların üreticiyi yolun sonuna getirdiğini kaydeden Yıldız, şu ifadelere yer verdi:

“Tarımsal ve hayvansal üretimin devamlılığını sağlayacak yapısal tarım politikalarının hayata geçirilememiş olması, geçici önlemlerle günü kurtarma anlayışı, kronik sorunların çözülmemesine sebep olmuştur.

Tarım ve hayvancılık adına uygulanacak politikalar, herkesin bildiği gibi sadece maliyetler altında ezilen üreticileri değil, tüketicileri ve ülkemizin ekonomik dengelerini de etkilemektedir. Büyük oranda ithal girdilere bağlı olan tarımsal ve hayvansal üretim modelinden çıkamamış olmamızın bedelini ağır biçimde ödemekteyiz.

Bunun yanında girdi maliyetlerindeki anormal artışlar, üretimde bizi yolun sonuna götürmektedir. Artan girdi maliyetlerine rağmen üreticinin ürettiği süt ve etin fiyatının artmaması en büyük sorunumuz.”

“TARIM VE HAYVANCILIĞIN ÇÖKÜŞÜNE ŞAHİT OLACAĞIZ”

“Bütün dünyada standart olan yem maliyetlerimizdeki artışa birde elektrik, mazot ve gübre fiyatlarındaki önlenemez artışlar eklenmiştir” diyen açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Yaz sezonu itibari ile bu maliyetler ile üretilecek mısır, yonca gibi hayvan beslemede ihtiyaç olan kaba yemi yetiştiricimizin yeni oluşacak fiyatlar ile temin etmesi mümkün değildir. Bakanlığımızın uyguladığı destek ve sübvanseler maalesef sorunlarımıza çare olmamıştır.

Hayvancılık yapan yetiştiricilerimiz artık üretimin maliyetini değil de, üretim yapmamanın hesabını yapmaktadırlar. Üretimden çıkan insanımızın tekrar dönmesi de mümkün görünmemektedir. Üretimden vazgeçmek demek üretimin azalması demektir.

Dolayısıyla herkes çok ağır bedeller ödeyecektir. Devletimizin ilgili tüm kurumlarının gıda üretimindeki bu tehlikeyi ortadan kaldıracak acil önlemleri almasını istiyoruz. Bizler üretimin yerini ithalatın almamasını istiyoruz. Zam değil destek bekliyoruz. Süreci izlemekle kalırsak maalesef bu yıl tarım ve hayvancılığın çöküşüne şahit olacağız”

[old_news_related_template title="AKP'lilerin zamları küçümsemesi vatandaşı çileden çıkarttı" desc="Fahiş elektrik zammı her kesimden insanı etkilerken, AKP cephesinden zamları küçümseyen, abartıldığını belirten açıklamaların gelmesi vatandaşı çileden çıkardı. Evlerinde kabanla oturduklarını belirten vatandaşlar 'Bu ülkeyi yönetenler açısından mini olabilir ama bizim için mini değil, X large bir artış' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/11/iecrop/resimid_197533311_19753331_16_9_1644571118.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akplilerin-zamlari-kucumsemesi-vatandasi-cileden-cikartti-6946319/"]

[old_news_related_template title="AKP'li başkan yardımcısı: Elektrik faturaları abartılıyor" desc="AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, ‘’Elektrik faturaları abartılıyor. ‘Geçen ay 300 liraydı, bu ay 2 bin lira oldu’ söylemleri gerçekçi değil. Bazı ifadelerin yalan olduğunu, elektrik faturaları üzerinden provokasyon olduğunu düşünüyorum. Ben 115 metrekare evde oturuyorum, 5 kişiyiz. Geçen ay 171 liraydı bu ay 242 liralık fatura geldi’’ dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/08/iecrop/yardimcu_16_9_1644311203.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-baskan-yardimcisi-elektrik-faturalari-abartiliyor-6939726/"]