Maden ilçesinin Kısabekir Köyü'nde bulunan bakır, kobalt, kurşun, çinko ve demir madenleri rezervlerin çıkarılması ve işletilmesi ile ilgili yapılacak ve toplamda 2 milyara mâl olacak ihalede yandaş şirketlere peşkeş çekileceğine dair iddiaların ardından MAPEG, ihale şartnamesindeki değişiklik ve bazı ilaveler nedeniyle ihale tarihinin ertelendiğini duyurmuştu.

Tartışmalara neden olan ihalenin 21 Nisan'da yapılacağı duyurulurken ihale şartnamesinde bir değişiklik yapılmamasına AKP' Elazığ eski milletvekili ve Güneydoğu Anadolu bölge koordinatörü Ejder Açıkkapı'da tepki gösterdi.

AKP'Lİ ESKİ VEKİL SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

İhale şartnamesinde değişiklik yapılmamasını sosyal medya hesabından eleştiren AKP'li eski vekil Ejder Açıkkapı "Elazığ- Maden İlçemizde Türkiye’nin en büyük bakır rezervini ortaya çıkaran Ak Parti ‘nin muhteşem çalışmasına gölge düşürülmemelidir. Şartnameyi hazırlayan yetkililer İzabe Tesisi şartını şartnameye ekleyerek büyük yanlıştan dönmeli, Elazığın feryadına kayıtsız kalmamalıdır" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Fatsa'da ikinci siyanür tehlikesi" desc="Ordu'nun Fatsa ilçesinde halkın tepkilerine rağmen 2014 yılından itibaren çalışan ve siyanürle altın ayrıştırması yapan şirketin ruhsatını mahkeme iptal etmişti. ÇED süresi de dolan şirket yeni ÇED raporu ve alan genişletmek için başvuru yaptı. Çevreciler ve vatandaşlar daha büyük alana yayılacak olan şirkete karşı mücadele başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/10/iecrop/fatsa_16_9_1649576324.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/fatsada-ikinci-siyanur-tehlikesi-7065477/"]