Esenyurt Seyit İbrahim Bilal Cami İmamı Ömer Karadağ, sosyal medya hesabından ilçedeki Seyit İbrahim Bilal Cami'ne ve Fazilet Cami Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne gelen yüksek elektrik faturalarını paylaşarak isyan etti.

"BİZİM CAMİYİ DE ELEKTRİK ÇARPTI"

İmam Karadağ paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bizim camiyi de elektrik çarptı. Biri 12 bin 5 lira, diğeri 4 bin 378 lira olmak üzere toplam 16 bin 383 lira elektrik faturası gelmiştir. Yanlışlık olmasın diye rakamı yazıyla da yazdım. Bundan ilan ediyorum, bundan sonra hiç kimse bana "Sizin camiden elektrik alamıyorum" demesin. Bugüne kadar camiye gelen herkese elektrik vermeye çalıştık, aha da sonuç 16 bin liraya mal oldu. Sonra hocam demedin demeyin.”

"SERVİS EDİLEN HABER İLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİM, İLİŞİĞİM YOKTUR"

Olayın haber olarak kamuoyuna yansıması üzerine geri adım atan İmam Karadağ, önceki paylaşımına ilave yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili takipçilerim, aldığım duyuma göre yarı eleştiri, yarı şaka olarak paylaşmış olduğum bu paylaşımım, bir haber sitesi tarafından alınıp, üzerine bana ait olmayan eklemeler ve ilaveler yapılarak, internet mecralarından elde ettikleri fotoğrafları da koyarak benim ağzımdanmış gibi haber yapmışlar.

Servis edilen haber ile uzaktan yakından ilgim, ilişiğim yoktur. İlgili haber sitelerine ulaşarak haber ve fotoğraflarımın kaldırılmasını söyledim. Haber kaldırılmasını takdirde gerekli hukuki girişimler yapılacaktır. Tekraren belirtiyorum ki yayınlanan haberlerle hiç bir ilgim ve bağlantım yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."

[old_news_related_template title="Elektrik faturalarında yeni düzenleme! Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan açıkladı" desc="Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, '210 kilovata kadar ki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üzerindeki yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Ticari işletmelerimiz için de küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Cemevler'nin de elektrik kullanımı tarifesi ticarethane statüsünden konut tarifesine çevrilecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/16/iecrop/erdogan-depo-1_16_9_1623519148_16_9_1645022511.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/elektrik-faturalarinda-yeni-duzenleme-olacak-mi-kabine-toplantisi-sonrasi-erdogandan-kritik-aciklamalar-6956847/"]

[old_news_related_template title="Dükkanında 2 LED lamba, bir televizyon, bir de soba var! Gelen faturaya isyan etti" desc="Yozgat'ta büfe işleten esnaf, 4 ay önce 120 TL olan elektrik faturasının Şubat ayında 1052 TL'ye çıkmasına isyan etti. Dükkanında sadece 2 LED lamba, bir televizyon, bir de soba olduğunu, 2 aydır buzdolabını açamadığını belirten esnaf, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a seslendi. Esnaf, 'Bittik, tükendik, daha da zorlamayın. Daha bizden ne bekliyorsunuz?” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/16/iecrop/esnaf_16_9_1645030276.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/dukkaninda-2-led-lamba-bir-televizyon-bir-de-soba-var-gelen-faturaya-isyan-etti-6957001/"]