İstiklal Caddesi'nde yürüyen çarşaflı iki kadına yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla yargılanan Emel Cansever, 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

"KİN VE NEFRETE TAHRİK"

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın olay tarihinde müşteki ve mağdurlara yönelik "Bu ülkede kara çarşaf yasak, siz gericisiniz, gidin namaz vakti namazınızı kılın pis Araplar" şeklindeki sözlerinin kin ve nefrete tahrik amacını destekler mahiyette olduğunu belirtti.

Sanığın bu gerekçeyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan cezalandırılmasını talep eden cumhuriyet savcısı, sanığın "hakaret" suçundan ise beraatini istedi.

HÜKMÜN AÇIKLANMASINI GERİ BIRAKTI

Son savunması sorulan Emel Cansever, "Başıma bunu getirdiğim için çok pişmanım. Hiçbir şekilde aşağılama kastım yoktu. Beraatimi talep ederim." dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4 ay 15 gün hapisle cezalandırdı.

Mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluştuğundan hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Sanığın, mağdur ve müştekilere karşı kullandığı sözlerinin kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide eder boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı hitap tarzı niteliğinde olduğunu değerlendiren mahkeme, "hakaret" suçundan beraat kararı verdi. (AA)

[old_news_related_template title="Havaalanında türbanlı işçilere hakaret eden şahıs tutuklandı" desc="Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde cep telefonuyla çektiği videoda havalimanındaki başörtülü işçilere hakaret içerikli sözler sarf eden Bülent Kökoğlu mahkemeye çıkarıldı. Bir başka videosunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği ortaya çıkan Kökoğlu 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/havaalaninda-hakaret-etmisti-tutuklandi-2_16_9_1553867625.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/havaalaninda-turbanlilara-hakaret-eden-sahis-tutuklandi-4217359/"]