Ceyhun ÖZGÖNÜL / SÖZCÜ

Adana’da Büyükşehir Belediyesi, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otobanının, şehir için geçişinde trafiği rahatlatmak için yapımına önceki belediye yönetimi döneminde başlanan ancak şimdiye kadar tamamlanmayan bağlantı yolunu hizmete açtı.

Yeni yapılan Türkmenbaşı Bağlantı Yolu’nun açılmasıyla birlikte şehir içinden otobana giriş-çıkışlarda rahatlık olması beklenirken tam tersi bir durum yaşandı.  Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, kendi sorumluluk alanındaki otoyolda yıllardan beri hizmete açık olan ve çok kullanılan iki önemli bağlantı yolunu kapattı.



KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU

Kasım Ener- Mücahitler Bulvarı ve Tellidere-Mavi Bulvar bağlantı yolları kapatılınca TAG Otoyoluna giriş çıkışlarda büyük sıkıntı yaşandı. Otobanda girmek ve çıkış yapmak isteyen araçların başvurduğu iki bağlantı noktasının kapatılmasıyla kilometrelerce kuyruklar oluştu.

Bazı sürücüler prosedürü bilmediklerinden olaydan sorumlu olduğunu düşündükleri Büyükşehir Belediyesine yüklenirken, belediye yönetimi bir açıklama ile konuyu aydınlığa kavuşturdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, olayın sorumluluğunun tamamen Karayollarında olduğunu, Karayollarının bu bağlantı yolunun açılmasıyla birlikte diğer iki bağlantı noktasının kapatılacağına dair eski belediye yönetimi ile yaptığı anlaşmayı uyguladığını duyurdu. Büyükşehir, halkın mağduriyetinin giderilmesi ve bağlantı yollarının tekrar açılması için karayolları ile görüşmelerin tekrar sürdüğünü de kaydetti.



"AMAÇ ZEYDAN KARALAR'I BAŞARISIZ GÖSTERMEK"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımızın dikkatine! Türkmenbaşı otoyol bağlantısı açıldı ancak önceki dönem yapılan protokol gereği Kasım Ener - Alparslan Türkeş ve Tellidere - Mavi Bulvar otoyol bağlantıları bugün Karayolları tarafından kapatıldı” dedi.

Karalar, olayla ilgili bir yorum yapmazken, belediye kaynakları, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Cumhur İttifakı'nın baskısıyla CHP'li Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı başarısız göstermek için böyle bir yönteme başvurdukları iddiasında bulundu.



[old_news_related_template title="AKP'nin disipline sevk ettiği Ethem Sancak: Medyadan öğrendim" desc="Eski AKP MKYK üyesi iş insanı Ethem Sancak, yaptığı dikkat çekici açıklamaların ardından partiden ihraç ediliyor. Sancak, AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi. SÖZCÜ'ye konuşan Ethem Sancak, 'Ben de haberi medyadan öğrendim. Bana gerekçe sunmadılar' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/01/iecrop/ethemsancak_16_9_1648818878.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ethem-sancak-disipline-sevk-edildi-7048101/"]

[old_news_related_template title="AKP'li başkan: Vatandaş sandığa kızarak gitse bile oyunu veriyor" desc="AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı seçim anketlerine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Bu milletimiz yapılanı takdir ediyor. Kızarak gitse bile sandıkta bu işi çözecek olana inanıyorsa veriyor oyunu' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/01/iecrop/219f3a88-4cf6-4048-9368-892137ea8602_16_9_1648816714.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-baskan-vatandas-sandiga-kizarak-gitse-bile-oyunu-veriyor-7048023/"]