MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, üzerinde 6 rakamı yazan bir kartonu göstererek, 6 muhalefet partisinin liderinin gerçekleştirdiği görüşmeye göndermede bulundu. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz. Bu rakamı terse çevirdiğinizde 9 rakamı ortaya çıkar. (6 rakamı yazan kartonu göstererek) 6 rakamı bu, terse çevirirseniz 9 rakamı. Mesele bakmak değil, görmek; görüleni tüm berraklığıyla göstermektir.

Biz 6'ya bakınca gördüğümüz 6 oktur. Yuvarlak masa çerçevesinde kurulan tuzaktır, tertiptir, tezgahtır, karamsarlıktır, kumpastır. Türkiye'nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir.

6'yı çevirip 9 rakamına bakınca gördüğümüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, 9 ışıktır, sosyal ve ekonomik sorunların süratle geçeceğinin müjdesidir. Cumhur İttifakı'nın 2023'te açık ara önde geçeceğinin simgesidir. Nitekim çoğu gitmiş, azı kalmıştır."

"DEVLET BEY'İN DEDİĞİ GİBİ..."

CHP'li Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bahçeli'ye tepki gösterdi. Özel, "D

evlet Bey'in dediği gibi mesele bakmak değil görmektir... Bahçeli eliyle '9'u gösterip, '6' görmektedir. Baktığını görememektedir, Milliyetçi Hareket Partisi, ülkeyi uçuruma sürükleyen AKP'nin yanında saf tutmakta, milletin açlığını, yoksulluğunu görememektedir" açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Bahçeli'den İmamoğlu'na sert sözler" desc="Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli'nin hedefinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. İmamoğlu'nun Münih Güvenlik Konferansı’na katılmasına ve burada yaptığı konuşmaya ateş püsküren Bahçeli, 'İstanbul demokrasiye aç olsaydı sen ekmeğe muhtaç olurdun. Türkiye'de demokrasi sakat olsaydı belediye başkanı olmanı rüyanda görürdün' dedi. İmamoğlu'nun Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ile görüşmesi de Bahçeli'nin hedefindeydi. Tarkan'ın Türkiye gündemini sallayan şarkısı 'Geççek'e de değinen Bahçeli 'İktidar bir şarkıyla kurulmadı, bir şarkıyla yıkılmaz, yıkılamaz' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/22/iecrop/bahceli_16_9_1645517621.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bahceliden-imamogluna-sert-sozler-2-6967056/"]