Camilerde aydınlatma amaçlı elektrik fatura bedeli Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanıyor. Kışın ısınma, yazın da serinleme amaçlı kullanımlar içinse ayrı bir saat kullanılıyor ve bedeli cami cemaati veya hayırseverler tarafından ödeniyor.

Konuya ilişkin CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, Siverek’e bağlı Bayırözü Kırsal Mahallesi Camii’nin 8 bin 82 TL elektrik borcu nedeniyle icra takibi başlatıldığı belirtilerek, “Daha önce böyle bir olay yaşandı mı bilmiyoruz ama, muhafazakar kimliği ile ön planda olan Şanlıurfa’da durum bu maalesef” açıklaması yapıldı.

DEDAŞ’ın Şanlıurfa 3. İcra Müdürlüğü aracılığıyla Bayırözü Köyü Muhtarlığı’na gönderilen camii ısıtma giderinden olan ödeme emrinde, borcun bir hafta içerisinde ödenmemesi halinde gerekli cezai müeyyidenin uygulanacağı vurgulandı. Bayırözü Camiinin borcunun 7 bin 94  TL olduğu, gecikme zammı ve KDV ile birlikte toplam ödeme tutarının 8 bin 82 TL 42 kuruşa yükseldiği ödeme emrinde belirtildi.

SÖZCÜ'ye bilgi veren Siverek Müftülüğü yetkilileri ise, camilerin aydınlatma için kullanılan elektrik masrafının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılandığını, kışın ısınma, yazın ise soğutma-serinleme amacıyla kullanılan elektrik için ayrı bir saat kullanılıp, bedelinin hayırseverler ve cemaat tarafından ödendiğini belirtti.

İCRA KALDIRILDI

Dağıtım şirketi DEDAŞ da bir açıklama yaparak icra takibinin sonlandırıldığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, icra takibi tebligatında adres olarak, “Bayırözü Köyü Camii Siverek/Şanlıurfa” ibaresi bulunmasına karşın, abone unvanında “cami” veya “hayır kurumu” benzeri bir ibarenin bulunmadığıyla ilgili çelişkili bir ifadeye yer verilirken, söz konusu aboneliğin Bayırözü Köyü Camisi’ne ait olduğunun belirlenmesi üzerine hassasiyet gösterilerek icra takibinin sonlandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, bundan sonra benzer sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını da vurgulandı.

[old_news_related_template title="Elektrik borcu olan camiye icra geldi" desc="Son zamanlarda yüksek elektrik faturalarıyla gündeme gelen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., bu defa bir köy camisini elektrik borcu nedeniyle icraya verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/16/iecrop/cami-iha2_16_9_1645042183.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/elektrik-borcu-olan-camiye-icra-geldi-6957257/"]