Şanlıurfa'da kamulaştırma çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, 122 işyeri için yıkım kararı aldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile acil kamulaştırma yetkisini alan AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yıkımı gerçekleştirmek için harekete geçti.

image small

VERİLEN İŞYERLERİ DÜŞÜK DEĞERLİ

Tarihi hanların önünü kapattığı gerekçesiyle yıkım kararı verilen Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ndaki 122 işyeri sahibi, kendilerine dükkanlarının değerinin çok altında işyeri verilmek istendiğini belirterek, “İşyerlerimize denk işyeri istiyoruz” talebinde bulundu.

Dükkan sahipleri, belediyenin tekliflerini kabul etmedi ve eylem yaptı.

image small

SELAHATTİN EYYUBİ’Lİ GÖNDERME

İşyerlerinin yıkılmaması için eylem yapan çarşı esnafı son olarak davul-zurna eşliğinde halay çekip çarşının duvarına Selahaddin Eyyubi'nin “Dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarıyla savaşamazlar” sözünün yer aldığı pankartı astı. Çarşı esnafı, işyerlerinin yıkılması halinde mağdur olacaklarını ifade etti.

DOLARIN DÜŞÜŞÜNÜ HALAYLA KUTLAMIŞLARDI

Şanlıurfalılar daha önce de doların düşüşünü halay çekerek kutlamışlardı.

[old_news_related_template title="Malatya'da doların düşüşünü halay çekerek kutladılar" desc="Malatya'da bir grup esnaf kent merkezindeki Şire Pazarı'nda doların düşüşünü davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. Bir tatlıcı da ücretsiz tatlı dağıttı. Vatandaşların dolar sevincini değerlendiren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 'Artan maliyetler o kadar çok yük olmuş, döviz o kadar canımızı yakmış ki, böyle durumda mutluluk ve sevinç hâline gelmiş' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/21/iecrop/halay-1_16_9_1640107029.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/malatyada-dolarin-dususunu-halay-cekerek-kutladilar-6840856/"]

[old_news_related_template title="Kayyum döneminde halaylar çekilerek açılmıştı: 7 milyonluk yatırım kaderine terk edildi" desc="Tunceli Valisi ve Tunceli Belediyesi kayyumu Tuncay Sonel döneminde 7 milyon liraya restore edilerek açılan kent merkezindeki Yeraltı Çarşısı’nın tavanı, kar sularından dolayı çökmeye başladı. Ayrıca klimaların bakımları yapılmadığı için esnaf yaklaşık 1 aydır ısınma problemi yaşıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/10/iecrop/kayyum_16_9_1644485065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kayyum-doneminde-halaylar-cekilerek-acilmisti-7-milyonluk-yatirim-kaderine-terk-edildi-6944094/"]