İstanbul’da dün gece etkili olan sağanak, özellikle Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Sarıyer, Şile, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli, Bağcılar ve Fatih ilçelerinde şiddetli olarak kendini gösterdi.

Yağışlarla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ortalama temmuz yağışının beş katının İstanbul'a bir gecede düştüğünü belirterek, “3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir noktada sorun yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

* "İstanbul’a bir gecede, ortalama Temmuz yağışının 5 katı yağış düştü. 3.179 personelimiz olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara müdahale etti.
*Şu an 360 personelimiz sadece Haramidere’de çalışmaya devam ediyor. 3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir noktada sorun yaşanmadı.

"BAYRAM GÜNÜ İKİNDİ SAATLERİNDE AİLEMLE İL DIŞINDAYDIM"

* Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk.

* İstanbul sıradışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır.Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim.

"BAYRAMDA BİLE HUZURSUZLUK ÇIKARMAK İSTEYENLER DE YOK DEĞİL"

* Bayramda bile huzursuzluk çıkarmak isteyenler de yok değil. Onları seçimlerden beri sağduyuya davet ediyorum, yılmadan da edeceğim.

* Ülkemizin ve İstanbulumuzun kavga ve kötülüğe değil, hizmet ve dayanışmaya ihtiyacı var. İBB hizmete ve dayanışmaya devam ediyor."



[old_news_related_template title="İstanbul için kritik yağış uyarısı! Vali saat verdi" desc="İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte dün geceden beri devam eden şiddetli yağışlarla ilgili açıklama yaptı ve uyarıda bulundu: Bugün saat 22.00'ye kadar şiddetli yağış uyarımız devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/10/iecrop/depophotos_17564909_16_9_1657448739.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-istanbul-icin-kritik-yagis-uyarisi-vali-saat-verdi-7242278/"]