Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan toplam 3 devlet üniversitesi olan Konya için “Konya’da 4 yeni üniversite açtık” dedi. Konya’da yapılan diğer kamu yatırımlarını sıralayan Erdoğan şunlar söyledi:

* “Bugüne kadar Konya’mıza 80 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 8 bin 952 adet yeni derslik inşa ettik. Konya’da 4 yeni üniversite açtık. Gençlik ve sporda 28 bin 137 kişi kapasiteli Yüksek Öğrenim Yurt binaları açtık. Bir stadyum dahil toplam 113 adet spor tesisi inşa ettik.

* Sosyal yardımlarda Konyalı ihtiyaç yardımı vatandaşlarımıza yaklaşık 7,5 milyar lira tutarında destek verdik. Sağlıkta toplamda 3 bin 280 yatak, 34 hastane dahil 108 sağlık tesisi yaptık. TOKİ vasıtasıyla 28 bin 181 konut projesini hayata geçirdik."



SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 1975 YILINDA KURULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Konya’ya 4 yeni üniversite kazandırdık" sözlerine İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tepki gösterdi. Konya’da toplamda 3 devlet üniversitesi olduğunu, bunlardan Selçuk Üniversitesi’nin 1975 yılında kurulduğunu ifade eden Yokuş, şöyle konuştu:

* “AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Konya’da yaptığı açıklamada Konya’ya 4 yeni üniversite kazandırdıklarını söylemiş. Sayın Erdoğan daha Konya’da kaç devlet üniversitesi olduğunu bile bilmiyor. Konya’da toplamda 3 devlet üniversitesi var.

* Bunların da isimleri Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’dir. Bu üniversitelerden birisi olan Selçuk Üniversitesi ise 1975 yılında kuruldu. Diğer yandan Konya Teknik Üniversitesi de 2018 yılında Selçuk Üniversitesi’nden ayrılarak kurulan bir üniversite.

* Öte yandan üniversite için yıllardır yer tahsisi dahi yapılamamış tek çivi dahi çakılmamıştır. Bunlar hariç Konya’mızda 2 adet vakıf üniversitesi var” dedi.



“ERDOĞAN’A GÖRE KENDİLERİNDEN ÖNCE T.C. DEVLETİ DE YOKTU”

"Ülkeyi ‘her şeyi biz’ yaptık yalan algısıyla yönetmeye çalışıyorlar” diyen Yokuş, “Erdoğan daha önceki konuşmalarında da Türkiye’nin çeşitli yerlerinde AKP’den önce kurulan üniversiteleri de ‘biz açtık’ demişti. Konya’da aynı şeyi yaptı ama bu sefer sayıları karıştırdı. Erdoğan’a göre kendilerinden önce T.C. diye bir devlette yoktu. Hepimiz mağaralarda yaşıyorduk. Ama artık devirleri bitti, algıyla yürüttükleri işleri halkımız yemiyor artık” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş.