Hülya Kılınç, onanan kararının ardından memleketi Manisa’da ikamet ettiği evinde gözaltına alındı. Manisa Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen gazeteci Kılınç, daha sonra kentteki E Tipi kapalı Cezaevine gönderildi.

“AKP’NİN BASKILARI GAZETECİLERİ SUSTURAMAZ”

Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser ile birlikte gazeteci Hülya Kılınç hakkındaki karara tepki gösteren CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, son 5 yıldır AKP iktidarının gazeteciler üzerindeki baskıyı artırdığını ve tutuklamalarla gazetecilere gözdağı vermek istediğini dile getirdi. CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’de artık toplumun her alanında korku imparatorluğu yaratılmak isteniyor. Özellikle son 5 yıldır halka gerçekleri sunan gazeteciler ya gözaltına alınıyor ya da tutuklanarak cezaevine gönderiliyor. Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik ve Aydın Keser'e verilen hapis cezasının onanmasıyla birlikte iktidar Türkiye tarihine kara bir lekeye daha imza attı. Hemşerimiz ve değerli gazeteci dostumuz Hülya Kılınç başta olmak üzere ülkemizin önemli kalemlerinin cezaevine gönderilmesini asla kabul etmiyoruz. Türkiye’de özgür basının sesini asla susturamazlar. AKP’nin baskıları gazetecileri asla susturamaz”

[old_news_related_template title="Gazeteciler yeniden cezaevine girdi" desc="Bir MİT mensubunun Libya’da şehit olmasına ilişkin haberleri nedeniyle yargılanan 5 gazeteciye verilen hapis cezası kararları onandı. Bugün Çağlayan Adliyesi’ne giderek teslim olan Murat Ağırel ve Barış Pehlivan Silivri Cezaevi'ne götürüldüler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/15/iecrop/gazeteci_16_9_1644907357.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/gazeteciler-yeniden-cezaevine-giriyor-6953407/"]

[old_news_related_template title="Gazetecilerin tutuklanmasına tepki yağdı" desc="Bir MİT mensubunun Libya’da şehit olmasına ilişkin haberleri nedeniyle yargılanan Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik ve Aydın Keser'e verilen hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından onandı. Mahkeme kararına sosyal medyadan tepki yağdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/15/iecrop/gazte_16_9_1644925825.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/gazetecilerin-tutuklanmasina-tepki-yagdi-6954265/"]