KKTC’de kumarhane, gazino, otel ve bir çok yatırımı bulunan Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş 8 Şubat 2022’de silahlı saldırıda öldürüldü.

Saldırıdan hemen sonra polis ekiplerince yapılan çalışmada 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ilişkileri incelenince, cinayet  sonrasında Kıbrıs’tan İstanbul’a gelen Mustafa Söylemez’in de saldırıyla ilgili olduğu iddiaları ortaya çıktı.

image small

Mustafa Söylemez ve 2 adamı İstanbul’da İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Araştırmalarda, Kıbrıs polisi 5 şüpheliyi daha gözaltına alırken, İstanbul’da da Mustafa Söylemez’in ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ve 4 şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan işlemlerin ardından 8 şüpheli bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gönderildi. Şüphelilerden Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarıldı. Şüphelilerin 5’i de tutuklandı. Celal B., Ender Y. ve Metin S. için ise adli kontrol talep edildiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Halil Falyalı cinayetinde İstanbul'da 2 kişi daha gözaltına alındı" desc="Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde öldürülen Halil Falyalı cinayetinine ilişkin İstanbul'da sürdürülen soruşturma kapsamında 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli sayısı 8'e ulaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/18/iecrop/falyali2_16_9_1645177307.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/halil-falyali-cinayetinde-istanbulda-2-kisi-daha-gozaltina-alindi-6960355/"]