İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 11 Ekim'de beş kişinin yakalandığı terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon kapsamında aranan bir şüpheli daha gözaltına alındı.



Şüphelilerden H.Z.'nin 'keskin nişancı' olarak görev yaptığı, M.S.H.'nin ise terör örgütünün propaganda görüntülerinde 'figüranlık' yaptığı belirlendi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.Z, M.A ve M.S.H. nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, diğer 3 zanlı sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüldü.



Polis, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ve adresinde bulunamayan bir şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. (AA-DHA)

[old_news_related_template title="IŞİD'li, 'Fotoğraftaki ağabeyim' dedi serbest kaldı" desc="Adana'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 1'i tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 11 kişi ise sınır dışı edildi. Operasyonda, şüphelilerden Halil A.'nın, Suriye'de örgüt saflarında silahla çekilmiş fotoğrafı ele geçirildi. Halil A., fotoğraftaki kişinin ağabeyi olduğunu öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/25/iecrop/resim7_19426205_16_9_1640424724.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/isid-suphelisi-silahli-fotografinin-agabeyine-ait-oldugunu-one-surdu-6848254/"]