Enstitü İstanbul İSMEK’te yeni dönem 31 Ağustos'ta başlıyor. İBB'nin sanat ve meslek kursu İSMEK, yenilenerek istihdam yaratacak bir eğitim kurumuna dönüştürüldü. Yeni döneme adına “Enstitü İstanbul” ibaresi eklenen İSMEK, artık sanat ve meslek kursları dışında yaygın bir eğitim kurumu olarak faaliyetlerine devam edecek.

İSMEK KAYIT EKRANI

İSMEK KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İSMEK 2022-2023 kurs kayıtları 31 Ağustos Çarşamba günü itibari ile başladı.

İSMEK KAYIT NASIL YAPILIR?

* Kayıtların başlaması ile birlikte İSMEK'in resmi İnternet sitesi https://giris.ibb.istanbul/kayit adresinden yapılacak.

* Açılan sayfada sistem sizden T.C. kimlik numarası + doğum tarihi bilgilerinizi ve diğer kişisel bilgilerinizi girmenizi isteyecektir. Bu bilgileri doğru girmeniz halinde sizi tanıyacaktır. Eksik bilgileri devamında dolduracaksınız.

* Siteme ilk defa giriyorsanız sizi ilk olarak 3 farklı kutucuğun yer aldığı şartnameler sayfası karşılayacaktır. Rıza metnini okumanız ve onaylamanız gerekir. Sonrasında ise eksik bilgilerinizi doldurmanız gereken başka bir forma yönlendirecektir. Eksik bilgileri doldurarak artık kurs seçimi kısmına geçebilirsiniz.

* Kurs seçimi sayfasında gelişmiş filtreleme aracı bulunmaktadır. İlçe, kurs merkezi, alan, branş seçimi yaparak katılmak istediğiniz kurs merkezi ya da eğitimi kolayca bulabilirsiniz.

* Başvurunuzu onaylatmak, kesin kayda dönüştürmeniz gerekir. Bunun için başvuru yaptığınız İSMEK kurs merkezinden sizi aramaları ya da SMS ile ulaşmalarını beklemelisiniz.

İSMEK KURSLARI ÜCRETLİ Mİ?

İSMEK kursları tamamen ücretsizdir. Dilediğiniz kurs merkezi ve branşa herhangi bir ücret ödemeden katılabilirsiniz.

İSMEK ALAN VE BÖLÜMLERİ NELER?

İSMEK “mesleki eğitimler, kişisel gelişim, güzel sanatlar, el sanatları ve zanaat” olmak üzere 4 dalda, 22 alanda hizmet verecek.

Mesleki Eğitimler;

– Bilişim Teknolojileri
– Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
– Gastronomi ve Mutfak Sanatları
– Grafik ve Teknik Tasarım
– Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri
– Moda Tasarımı ve Tekstil Teknolojisi
– Muhasebe ve Finans
– Robotik ve İnovasyon
– Turizm ve Otelcilik
– Yönetim ve Hizmet
– Ziraat

Kişisel Gelişim;

– Dil Eğitimleri
– Kişisel Gelişim ve Eğitim

Güzel Sanatlar

– Müzik
– Sahne ve Gösteri Sanatları
– Sanat ve Tasarım

El Sanatları ve Zanaat;

– Ahşap Tasarımı ve Teknolojileri
– Kuyumculuk ve Takı Tasarımı
– Örgü ve İşleme Sanatları
– Süsleme Sanatları
– Tekstil Tasarımı