İstiklal Caddesi'nde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti 81 vatandaşımız da yaralandı. Cadde patlamanın ardından emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında kapatılmıştı.

Polis ekiplerinin incelemelerinin sona ermesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri temizlik çalışması yaptığı cadde yeniden yaya trafiğine açıldı.



ANMA KÖŞESİ OLUŞTURULDU

Patlamanın meydana geldiği alanda ise bir anma köşesi oluşturulurken güvenlik güçleri caddede nöbet tutmaya devam ediyor. Patlamanın gerçekleştiği andan bir saat önce aynı yerden küçük kızıyla birlikte geçen Necdet Demir de hayatını kaybedenler için patlamanın olduğu yere kızıyla birlikte karanfil bıraktı.


PATLAMADAN BİR SAAT ÖNCE AYNI YERDEN GEÇMİŞTİ

Demir, olayla ilgili şunları söyledi: Bu yapılan kötü bir şey. İnsanlık kabul etmez böyle bir şeyi. Allah belalarını versin. Lanet olsun PKK’ya. Kasımpaşa’da yaşıyorum. Dün bir saat önce geçtik buradan. Kızımla beraber Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne göz doktoruna gidiyordum. Lanetle kınıyoruz. Patlamada hayatını kaybeden 6 kişinin kimlikleri de açıklandı.

Arzu Özsoy, İstanbul 1984 doğumlu, kızı Yağmur Uçar, Ereğli 2007 doğumlu. Yusuf Meydan, Palu 1988 doğumlu. Ecrin Meydan, Seyhan 2013 doğumlu. Adem Topkara, Gümüşhane Torul 1982 doğumlu ve eşi Mukaddes Elif Topkara Rize Kalkandere 1995 doğumlu.

Bombalı saldırıda yaşamını yitiren Ecrin ve babası Yusuf Meydan


9 YAŞINDAKİ ECRİN YÜREKLERİ DAĞLADI

Hayatını kaybedenler arasında bulunan 9 yaşındaki Ecrin Meydan ve 15 yaşındaki Yağmur Uçar, yürekleri dağladı.

Ecrin, babası Yusuf Meydan ile birlikte caddeden geçiyordu ve küçücük yaşında bombalı saldırının kurbanı oldu.  Bombalı hain saldırı Ecrin’i aramızdan aldı. Geriye ise babasıyla çekilen, yüzü gülen güzel fotoğrafı kaldı.

Yusuf Meydan aynı zamanda bakanlık çalışanıydı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da şu mesajı paylaştı: Yüreğimiz İstanbul'daki hain saldırıdan gelen acı haberle yandı. Çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'i kaybettik. Ailesinin, yakınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağ olsun.

Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara patlamada birlikte can verdi.


AİLEDEN ACI PAYLAŞIM...

Patlamada hayatını kaybeden Adem Topkara’nın kardeşi Şaduman Topkara, şu paylaşımı yaptı:

"Kardeşim Adem Topkara ve eşi M Elif Topkara’yı bu iki güzel insanı bugun taksimde meydana gelen patlamada kaybettik. Teröre lanet olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden ve ateş sadece düştüğü yeri yakıyor…"

"10 DAKİKA ÖNCE AYRILDIM BURADAN"

Patlamanın olduğu yerin hemen yakınında büfe işleten Mecit Bal, olay anında yaşadıklarını SÖZCÜ’ye anlattı.

45 senedir İstanbul’da yaşayan, üç senedir de İstiklal Caddesi üzerindeki büfesini işleten Bal, şunları söyledi:

"Patlamadan 10 dakika önce çıktım ben. Oğlum buradaydı o benim aradı 'canlı bomba patladı' dedi. Dışarıda mal diziyormuş. Bomba patlayınca düşmüş. Kalkınca insanlar tabi kaçışıyor ona çarpıyor. Ne olduğunu anlayamıyor. Sonra yerde yatan insanları görüyor, insanlar kan içinde.

Taksiyle geldim 5 dakikada yetiştim. Polisler ilk başta almak istemedi, 'dükkanın sahibiyim' dedim. Baktım iki kişi yerde yatıyor birinin üzeri kapalı."

DÜNÜ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ, HATIRLAMAK İSTEMİYORUZ

Yani teröre herkes lanet yağdırıyor. Terörü destekleyenlere herkes lanet yağdırıyor, lanet olsun tabii ki. Ama dünü yaşamak istemiyoruz, hatırlamak istemiyoruz. Gerçekten kara pazardı. Deftere de kara pazar diye yazdım.

Güvenlik sistemlerimizi daha da arttırabiliriz. Teknolojiyi, kameraları kullanabiliriz. Sabah geliyorum buraya birbirini bıçaklayanlar, şişe sokanlar. Bunun görülmesi lazım. Vatandaş bunu görüyorsa yerel yönetimde bunu görmeli. Bunları hatırlamak istemiyoruz."