Olay Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Aksaray Mahallesi’nde yaşandı. Mali müşavir Mehmet A.Y.'nin, yanında çalıştırdığı kadınlara tacizde bulunduğu iddia edildi. Süreç yargıya taşındı ancak kadınlar; şikâyetlerini ilettikleri savcının, tacizde bulunduğu iddia edilen Mehmet A.Y ile görüştüğünü iddia etti.

Yeminli Mali Müşavir M.A.Y. yazılı bir açıklama ile iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. M.A.Y., masumiyet karinesine vurgu yaptı. Şikayette bulunan tarafların M.A.Y. tarafından kendisinin yaşadığı bir dolandırıcılık olayı ile ilgili savcılığa yapılan suç duyurusunda şüpheli olarak bulunduğu ve aralarında husumetin olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yargı sürecinin devam ettiğini belirten M.A.Y., kesinleşen bir mahkumiyet kararının olmadığını da ifade etti.

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu üyesi kadınlar, yaşanan olayla ilgili basın açıklamasında bulundu.

“ARKAMDA SAVCI VAR, DEVLET VAR, MAFYA VAR” DEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Platform üyesi kadınlar konuşan Dilara Aksu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Aksaray Mahallesi’nde yeminli mali müşavir olan Mehmet A.Y., yanında çalışan kadın çalışanlarına tacizde bulunmuş, olayın ardından Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet edilmiştir.

Mehmet A.Y., şikâyet edildiği tarihten itibaren davanın takipsizlik kararı ile sonuçlanması için elinden geleni yapmaktadır. Tacize maruz kalan kadınlar, müşteki olarak, adliye de bir savcıyla görüşmüş, görüştükleri savcının, Mehmet A.Y.’nin yanına bizzat giderek ona durumu anlatmış olması, kadınların daha çok mağdur olmasına sebep olmuştur.

Bütün bunlara rağmen dava açılmış olup, süreç devam etmektedir. Mehmet A.Y.,  dava sürecinin başlamasından bu yana kadınlara sürekli mobbing uygulamakta, “Benim karşımda kimse duramaz, arkamda savcı var, emniyet var, devlet var, mafya var” tehditleriyle dava açan kadın arkadaşlarımızı yıldırmaya çalışmaktadır."

"KADIN ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ, DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Davanın takipçisi olacaklarını belirten Aksu,

"Konu ile ilgili ifadesinde ise bir senet olayı ile uğraştığı için kadınların kendisini itibarsızlaştırmak amacıyla dava açtıklarını belirtmiştir. Tacizin şahsın kişisel davaları ile hiçbir ilişkisi yoktur.

Bir kere daha fail yaptıklarının bedelinden kaçınmak için mağdur kadınları suçlamakta, rahatsız oldukları istismarı dile getirmelerini cezalandırmak için onları itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Buna izin vermeyeceğiz.

Erkek egemen bakış açısı ve onun sonucu olan baskı, aşağılanma, şiddet, taciz hayatımızın her alanında devam ediyor. Ve bu şiddete karşı kendini savunan, buna karşı çıkan kadınlar tehdit edilirken, cezalandırılmaya çalışılırken, erkekler cezasız kalıyor, ödüllendiriliyor.

Biz Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü olarak, ilimizde yaşanan bu şiddete, tacize, baskıya, mobbinge karşı, kadın arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, onlarla dayanışmak içinde olacağımızı, ve davanın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.”

[old_news_related_template title="5 çocuğu taciz eden bakkal: Burası çok zor bir yer" desc="Kocaeli'de 12 yaşından küçük 5 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan bakkalın yargılanmasına devam edildi. Savcılık sanığın 'Sarkıntılık suretiyle zincirleme şekilde cinsel istismar' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Suçlamaları kabul etmeyen sanık ise '7 aydır tutukluyum, burası çok zor bir yer. Ben böyle bir şey yapmış olsaydım şu an dükkanım çalışmıyor ve taşlanmış olurdu' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/18/iecrop/taciz_16_9_1647586251.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/5-cocugu-taciz-eden-bakkal-burasi-cok-zor-bir-yer-7018322/"]

[old_news_related_template title="Veterinere cinsel saldırı davasında yeni gelişme" desc="Ankara'da,hayvan hastanesi sahibi Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davada İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/16/iecrop/resimid_191786291_19178629_16_9_1637399437_16_9_1647421876.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/veterinere-cinsel-saldiri-davasinda-yeni-gelisme-7014240/"]