Sabahattin Önkibar'ın toplatılan "Devlet Bahçeli Ve MHP İçin Her Şey" kitabını yayınlayan, Kırmızı Kedi Yayınevi 10 Şubat 2017'de kar maskeli 2 kişi tarafından saldırıya uğramıştı.

Yayınevinin Beyoğlu Gümüşsuyu'nda bulunan binasının camlarını çekiçle kıran saldırganlar, "Sabahattin Önkibar akıllı olsun" diye bağırarak kaçmışlardı.

Güvenlik kameraları üzerinde yapılan incelemelerin ardından Kabataş yönüne kaçan saldırganların Hüseyin Uğur Yaman ile Mustafa Tonkal isimli kişiler oldukları tespit edilmişti.

HAPİS VE PARA CEZASI

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde sanıklar hakkında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, sanıklara "Sabahattin Önkibar'a karşı iştirak halinde birden fazla kişi ile birlikte kendisini tanınmayacak hale koymak suretiyle tehdit" suçundan ayrı ayrı 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Sanıkların 'sabıkasız oluşu ve verilen cezanın geleceklerindeki olası etkisini' dikkate alan mahkeme, 1/6 oranında indirim yaparak cezayı 2 yıl 11 aya indirdi.

Mahkeme, Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon'a karşı 'İştirak halinde mala zarar verme' suçundan ise sanıklara ayrı ayrı 304 günün karşılığı olarak 6 bin 80 TL adli para cezası verilmesine hükmetti.

[old_news_related_template title="Kırmızı Kedi Yayınevi'ne saldırı davasında bilirkişi de tespit etti: “Kaçan şüpheliler yüzde 90 sanıklar”" desc="Kırmızı Kedi Yayınevi’ne yapılan saldırıya ilişkin davada, mahkemenin istediği bilirkişi raporu ve HTS kayıtları mahkemeye sunuldu. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, güvenlik kameralarında görüntülenen kişilerin çok kuvvetle muhtemel davada sanık olan kişiler olduğu belirtildi. Mahkemeye sunulan HTS kayıtlarında sanıklardan birinin cep telefonunun olay yerine yakın bir yerde sinyal verdiği belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/kirmizi-kedi-saldiri-dha_16_9_1549266274.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kirmizi-kedi-yayinevine-saldiri-davasinda-bilirkisi-de-tespit-etti-kacan-supheliler-yuzde-90-saniklar-3382838/"]