Olay, Küçükçekmece Adliyesi otoparkında yaşandı. İddiaya göre bugün adliyede mahkemeye çıkan iki grup arasında duruşma sonrasında tartışma yaşandı. Husumetli taraflar adliye otoparkında kavgaya tutuşunca silahlar çekildi.

4 KİŞİ ÖLDÜ

Tabanca ve pompalı tüfek kullanılan silahlı kavgada, Kadir Mendanoğlu, Nazım Sözer ile Sercan Selvi hayatını kaybetti. Yaralanan 3 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Ensesinden ve karnından yaralı olan Ercan Sözer tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer iki yaralı Diyar Sözer'in ayaklarından vurulduğu, Orhan Sözer'in ise omuzunda sıyrık olduğu belirtildi.

18 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Olaydan sonra polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Silahlı kavgaya karıştığı öne sürülen 18 şüpheli yakalandı. Aramalarda B.K.'nın üzerinde bir tabanca, ve başka bir şüphelide de pompalı tüfek ele geçirildi. Silahlı kavgada ölen Kadir Mendanoğlu, Nazım Sözer ile Ercan Sözer’in akraba olduğu, Sercan Selvi’nin ise karşı grupta yer aldığı belirtildi.



ÇATIŞAN GRUBA POLİSİN HAVAYA ATEŞ AÇARAK MÜDAHALESİ KAMERADA

Silahlı çatışma sonrası yaşananlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde polis olaya müdahale ederek havaya ateş ediyor. Şüphelileri yere yatırarak gözaltına alıyor.

FİLM ÇEKİMİ SANDI

Adliye önündeki çatışma, çevrede bulunanlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerden birinde görüntü çeken kişinin, olayı anlamayarak "Film mi çekiyor bunlar?" dediği duyuluyor. Görüntüyü çeken kişi, bu sırada ablasını da yanına çağırıyor.

DAHA ÖNCE DE ÇATIŞMA YAŞANMIŞTI

Olayın taraflarının, daha önce Küçükçekmece’de yaşanan bir silahlı kavgayla ilgili görülen duruşma için adliyede olduğu öğrenildi.

İddiaya göre, adliye otoparkındaki çatışmada ölen 3 kişinin 2 yakını 8 Kasım’da silahlı kavgaya karışmıştı. Karşı taraftan da bir kişinin katıldığı o kavganın duruşması bugün 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görülüyordu. Mahkeme çıkışında taraflar karşılaşınca karşılıklı kullanılan sözlerin ardından başlayan kavganın 4 kişinin hayatına mâl olduğu öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

* 08/11/2021 tarihinde Küçükçekmece ilçesinde meydana gelen silahla kasten yaralama olayına ilişkin Küçükçekmece 22. Asliye Ceza Mahkemesinde yürütülen kovuşturmada yapılan duruşma sonrası Küçükçekmece Adliyesinin 200 metre dışında açık otopark çıkış noktasında iki grup arasında silahlı çatışma yaşandığı, olayda 4 kişinin vefat ettiği, 2 kişinin ise yaralandığı, olaya toplamda ilk tespitlere göre 24 kişinin karıştığı, 18 kişinin gözaltına alındığı, olayda kullanılan iki silah ve bir pompalı tüfeğin ele geçirildiği anlaşılmış olup olayın öğrenilmesi üzerine ivedilikle soruşturma işlemlerine başlanılmış olup soruşturma titizlikle yürütülmektedir.

[old_news_related_template title="Müdür yardımcısına okulda saldırı" desc="Erzurum'da Yıldızkent Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yakup Terzioğlu, oğluyla ilgili şikayetleri iletmek üzere okula davet ettiği velinin saldırısına uğradı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/24/iecrop/resimid_201040371_20104037_16_9_1648107806.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/mudur-yardimcisina-okulda-saldiri-7030620/"]