Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD terör örgütüne yönelik çalışma başlattı.

Örgüt elemanlarının kentte eylem hazırlığı içinde oldukları yönünde alınan istihbarat üzerine bir süre yapılan teknik takip işlemlerinin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Yapılan çalışmalarda 13 şüphelinin kimlik bilgileri ve adreslerine yönelik Özel Harekât polislerinin de desteğiyle kent merkezinde 8, Tarsus'ta 3 adrese operasyon düzenlendi.


Düzenlenen operasyonda örgüt mensupları S.E., K.F.K., A.A.M., H.A.A., A.E.K., H.S., A.H., O.S. ve E.A. gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasındaki 2’sinin örgütün 'Karadul' olarak adlandırdığı canlı bombacı kadınlar olduğu, eylem için kente geldikleri belirlendi.

Örgüt mensuplarının adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal ile 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Kimliği belirlenen Ekiplerin 4 örgüt mensubunu yakalanma çalışmaları devam ediyor.

 

[old_news_related_template title="Gaziantep'te IŞİD propagandasına tutuklama" desc="Gaziantep'te sosyal medya hesabından terör örgütü IŞİD propagandası yapmaktan gözaltına alınan şüpheli tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/08/iecrop/2-8_16_9_1651998691.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/gaziantepte-isid-propagandasina-tutuklama-7121876/"]