Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Buluşmaları programı kapsamında İstanbul’a geldi.

Üsküdar’da gençlerle buluşan İnce, partisinin Beyoğlu İlçe Başkanlığı’nın açılışını yaptıktan sonra, Bağcılar İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği dayanışma toplantısına katıldı. İnce dayanışma toplantısında yaptığı konuşmada hem iktidara hem de muhalefete yüklendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yatırımcılara yönelik sözlerine sert tepki gösteren İnce, şu ifadeleri kullandı:

"BU TOPRAKLAR 1071 YILINDAN BERİ BÖYLE BİR CAHİL GÖRMEDİ"

*Nebati ne diyor; yatırımcılar diyor korkmayın, arkamızda Cumhurbaşkanı var, bürokrasiden falan korkmayın, istediğiniz düzenlemeleri yaparız diyor.

*Utanılacak bir şey bu biliyor musunuz? Bu kadar cahil bir adam Türkiye Cumhuriyeti’nin parasının başında oturuyor.

*Bre cahil sen yatırımcıya dersen ki arkamızda Cumhurbaşkanı var, bürokrasi falan takmayız, istediğiniz yönetmeliği, kanunu değiştiririz derseniz yatırımcıyı ürkütürsün. O şöyle düşünür; ya Türkiye’ de hukuk yok, Türkiye’de adalet yok, bunlar bugün benim lehime düzenleme çıkarır, yarın aleyhime düzenleme çıkarır, gitmeyeyim Türkiye’ye der.

*Böyle diyeceğine dese ki; bizim yargımıza güvenebilirsiniz. Bizim yargımız tarafsızdır, bağımsızdır, adildir, etkindir, hızlıdır, düzgündür dese yatırımcıyı rahatlatacak.

*Arkamızda Cumhurbaşkanı var istediğiniz düzenlemeyi yaparız dediği zaman Türkiye’ye kötülük yapıyor aslında.

*Bilerek, isteyerek, taammüden yapıyor bunu. Bu topraklar 1071 yılından beri böyle bir cahil görmedi.

KOCAELİ'NDE KONGREYE KATILDI

Kocaeli İl Kongresine katılarak bir konuşma yaptı. Divan Başkanlığını Genel Başkan Vekili Gaye Usluer’in yaptığı kongreye Yalova Milletvekili Özcan Özel, Genel Sekreter Yardımcısı Kayhan Yüreğil, MYK Üyesi Mahir Bakan, Parti Meclisi Üyeleri ile komşu illerin il başkanları da katıldı.

Partisinin kongresinde konuşan İnce “Bu iktidarı da bu muhalefeti de toptan göndermeliyiz” diyerek iktidar ve muhalefeti eleştirdi. İnce, şöyle konuştu:

"BUĞDAY GEMİLERİNİ BEKLEYİP SEVİNİYORSAK YAKINDA AĞLAYACAĞIZ DEMEKTİR"

*Bakın hepimiz 85 milyon Rusya’dan, Ukrayna’dan gelecek gemileri takip ettik. Konumunu biliyoruz tek tek. Boğazdan çıktı, İstanbul Boğazı’na doğru yaklaşıyor, üç gün sonra şuraya inecek, dört gün sonra buraya inecek, Ayçiçek yağımız olacak, buğdayımız olacak. Kimden alıyoruz bunu?

*Rusya’dan, Ukrayna’dan. Ya bu ülkeler savaşta, biz savaşta değiliz. Eğer biz 85 milyon Rusya’dan, Ukrayna’dan gelecek ayçiçeği, buğday gemilerini bekleyip seviniyorsak yakında ağlayacağız demektir. Bu sevinilecek bir durum değildir. Bu utanılacak bir durumdur. Biz Türkiye’yi yeniden üreten bir ülke yapacağız. Tarlalarından bereket fışkıran, fabrikalarının bacası tüten bir Türkiye inşa edeceğiz. Onun için yollardayız.

"ATTİLA İLHAN YAŞASAYDI ŞİİRİNİ ŞÖYLE YAZARDI"

*Dolar 15 lira, benzin 20’nin üstünde, geçim sıkıntısı tavan yapmış, Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor. Böyle bir ortamda rahmetli Attila İlhan yaşasaydı şiirini şöyle yazardı; Ne kadınlar sevdim zaten yoktular, ne paralar harcadım zaten borçtular, ne faizler ödedim zaten çoktular, nası hiç sorma onu unuttular. Herhalde şiirini böyle yazardı.

"BİZ YANLIŞLARI SÖYLEYECEĞİZ AMA ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ DE SIRALAYACAĞIZ"

*Türkiye’de 20 yıllık bir iktidar var. Bu 20 yıllık iktidar Türkiye’nin borcunu katladı. Dış itibarını sıfırladı. İnsanları yoksulluk çemberine mahkum etti. Tarımını bitirdi. Eğitimin niteliğini bozdu. Sağlıkta hastaneye gidiyorsun ama, muayene oluyorsun ama tedavi olamıyorsun.

*Komşularıyla kavgalı ve önümüzde çok büyük problemleri olan bir Türkiye var. Biz Memleket Partisi olarak sadece diğer muhalefet partileri gibi eleştiren, yanlışları söyleyen olmayacağız. Yanlışları söyleyeceğiz ama çözüm önerilerimizi de sıralayacağız.

"BU İKTİDARI DA BU MUHALEFETİ DE TOPTAN GÖNDERMELİYİZ"

*Şimdi 20 yıllık bu iktidar partisi bunun karşısında trilyonlarca lira hazine yardımı alan, belediyeleri olan, müteahhitleri olan muhalefet partileri.

*Hala daha 20 yılın sonunda Türkiye’yi uçurumun başına getirmiş bu iktidar varken hala muhalefetten birisi birinci parti olamıyor, hala AKP birinci parti oluyorsa bu iktidarı da bu muhalefeti de toptan göndermeliyiz, hepsini birden göndermeliyiz.

"ALEVİLERE HAKSIZLIK YAPILIYOR BU TOPLUMDA"

*Alevilere haksızlık yapılıyor bu toplumda. Nasıl haksızlık yapılıyor? Sünnilerin, bizim gittiğimiz camilerde elektriği devlet ödüyor mu kardeşim, imamın maaşını devlet ödüyor mu? Ya cemevlerine bırakın konut tarifesini, bir de ticarethane tarifesinden elektrik faturası istiyor.

*Haksızlık bu. Alevilerde askere gidiyor, Alevilerde vergi veriyor, Alevilerde şehit oluyor. Alevilerin bu hakkını savunmak için Alevi olmaya gerek yok ki. Ben Alevi olduğum için savunmuyorum, demokrat olduğum için savunuyorum.

"BİZİM SİYASETİMİZ İLKELİ BİR SİYASET"

*Bir insanı savunmak için onunla aynı olmak gerekmez. Holding patronu Gezi’de yardımcı oldu diye holding patronunu hükümet cezalandırmak isterse ben holding patronunu savunurum. Alevilerin evine Malatya’da çarpı koyarlarsa ben Alevileri savunurum. Dolmabahçe’de ki imam “Ben Müslümanım yalan söyleyemem, camii de içki içmediler” deyince o imamı sürüyorlarsa ben o imamı savunurum.

*Gazimizin protez bacağına icra gelmişse yeri göğü inletirim, gök kubbeyi başlarına yıkarım. Biz ilkesel bir siyaset yapıyoruz Memleket Partisi olarak, konjonktürel değil. Yani bugün sağcı yarın solcu, öbür gün Sorosçu, bugün Fetöcü, öbür gün Pkklı işimiz olmaz bizim. Bizim siyasetimiz ilkesel bir siyaset, duruşu olan bir siyaset."

[old_news_related_template title="Muharrem İnce: Aç kalırız!" desc="Kahramanmaraş'ta partisinin il başkanlığı açılışında konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Suriyelilere 50 milyar dolar vereceğine Türk çiftçisine 3 milyar dolar mazot desteği verseydin bugün ekmek fiyatını konuşmuyor olurduk. Mazotun yüzde 200 arttığı bir ortamda tarım desteğini yüzde 25 artırırsan, aç kalırız' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/inceeee_16_9_1646927894.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/muharrem-ince-ac-kaliriz-7002481/"]