Kuzey Irak’ta süren Pençe-Kilit Operasyonu’nda teröristlerce gerçekleştirilen roket saldırısı sonucu Sözleşmeli Veteriner Er Fırat Canlı şehit oldu. Canlı’nın şehadet haberi, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Küçük Tatlar Mahallesi’ndeki baba ocağına ulaştı.



Emin ve Zahide Canlı çiftine, oğullarının şahadet haberi Kaymakam Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay verdi.



Acı haberin ardından yakınları ve mahalle sakinleri şehidin evine akın etti. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehit Veteriner Sözleşmeli Er Fırat Canlı’nın bekar olduğu öğrenildi. Şehidin naaşının defin programı henüz netlik kazanmadı.

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Ayrıca bölgeye intikal eden birliklere terör örgütü unsurlarının roketatarlı saldırısı sonucunda Piyade Sözleşmeli Er Yunus Kalkan da şehit düştü. Şehidin Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi yetkililer verdi. Şehit Yunus Kalkan'ın cenazesinin yarın öğle namazının ardından Yayladağı Asri Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

ZONGULDAK'TA ŞEHİT ACISI 

Aynı operasyon sırasında şehit düşen askerlerden biri de Zonguldaklı Sözleşmeli Uzman Er Doğukan Korkmaz oldu. Korkmaz’ın şehit haberi sabah saatlerinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi’nde yaşayan baba Sinan ile anne Şerife Korkmaz’a verildi.

Şehidin anne ve babası acı haberi aldığında gözyaşlarını tutamadı. Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve askeri görevliler şehit babasını teselli etmeye çalıştı. Şehit babası Sinan Korkmaz, oğlunun asker olmayı çok istediğini ve haberi aldığından bu yana halen inanamadığını ifade etti.

Sinan ve Şerife Korkmaz çiftinin iki oğlundan biri olan Doğukan Korkmaz’ın ağabeyi Hasan Korkmaz’ın maden işçisi olduğu öğrenilirken, akrabalarından halen 9 kişinin de askerlik görevi yaptığı ifade edildi. Şehit haberi sonrası Korkmaz’ın evinin etrafı Türk Bayrakları ile süslendi.



MSB DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise şöyle:

* Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız İs.Söz. Er Yunus Kalkan şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

* Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Doğukan Korkmaz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur

[old_news_related_template title="MSB ve İçişleri Bakanlığı acı haberleri duyurdu: 4 şehit" desc="Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Teğmen Bekir Can Kerek, Piyade Uzman Çavuş Kubilay Çon ve Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök'ün şehit olduğunu duyurdu. İçişleri Bakanı Soylu da Fırat Kalkanı Harekat bölgesindeki Mare Soran'da, terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki bölgeden atılan roket sonucu Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs'ün şehit olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/22/iecrop/sehitler-5_16_9_1650659236.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/pence-kilit-operasyonundan-aci-haber-1-askerimiz-sehit-oldu-7091202/"]