TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan 2 dokunulmazlık dosyasını görüşmek için toplandı.

Komisyon, Semra Güzel'in dokunulmazlığını kaldırmak için hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verdi. 5 üye partilerin TBMM'deki üye sayısına göre belirlendi. 3 üye AKP'den, CHP ve HDP'den ise birer üye belirlendi.

Üyelerin belirlenmesi komisyon başkanın kura çekmesine göre yapıldı. Kura sonucuna göre AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki komisyon üyeleri olarak belirlendi.

Komisyonda, Semra Güzel'e yazılı ve sözlü savunması için tebligat çıkarılmasına karar verildi. Tebligatta Güzel'e, 28 Ocak Cuma gününe kadar yazılı savunma, 31 Ocak Pazartesi saat 14.00'e kadar ise sözlü savunmasını yapması istendi.

Adıyaman kırsalında 2017 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

[old_news_related_template title="HDP Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı teröristle fotoğrafları çıktı" desc="Adıyaman kırsalında 2017 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/09/iecrop/resim3_19502225_16_9_1641711263.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/hdp-milletvekili-semra-guzelin-pkkli-teroristle-fotograflari-cikti-6876737/"]