Alibeyköy Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde tramvay yolundan geçmeye çalışan İETT otobüsüne T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı hattında yolcu taşıyan tramvay çarptı.


Kaza nedeniyle tramvay raydan çıkarken otobüs de yoldaki başka bir araca çarptı. İETT otobüsünde sıkışan 1 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.



Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda geçici bir süre için seferlerimiz Cibali-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada 33 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Alibeyköy Tramvay Durağı'nda meydana gelen trafik kazasında maalesef 33 hemşehrimiz yaralandı. Tedavileri devam eden hemşehrilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum." dedi.



"KURALLARA TAMAMEN UYDUM

Otobüs şoförü Ünal Koçkesen, tedavi gördüğü hastanede kazayı anlattı. Koçkesen, "Normal güzergahımda gidiyordum. Yeşil ışıkta geçiyordum, otobüsümün yarısından fazlası zaten geçmişti. Geçişimi tamamlamadan tramvay otobüsün arka tarafından vurdu. Tramvayın şoförü olup olmadığını göremedim. Kurallara tamamen uydum. Kamera kayıtlarına da zaten bakıldı. Tramvayın kırmızıda geçtiği görülüyor. Yeşil yandığı için ben normal güzergahımda seyir halindeydim, tramvayla işim olmadığı için bakmadım. Şu ana kadar maddi hasarlı bile bir kazam yok, ilk defa kaza yaşadım. Korktum" dedi.

Koçkesen sağlık durumunun ise iyi olduğunu belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kazayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma başlatıldı. İncelemelerde, otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı belirtildi. Tramvay sürücüsünün ise test işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Kazaya karışan tramvay sürücüsü ve otobüs şoförünün tedavilerinin tamamlanmasının ardından ifadelerinin alınacağı öğrenildi. Kazada yaralanan bir kişinin tedavisinin ardından alınan ilk ifadesinde şikayetçi olmadığı öğrenildi. (DHA)

[old_news_related_template title="İstanbul'da tramvay otomobile çarptı" desc="Eyüpsultan'da kırmızı ışık yanarken tramvay yolundan karşıya geçen otomobile tramvay çarptı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/20/iecrop/feci1_21415153_16_9_1666282677.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/istanbulda-tramvay-otomobile-carpti-7431333/"]