Kayyumla yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde sular durulmuyor. Vali Münir Karaloğlu’nun valiler kararnamesiyle sürpriz bir şekilde merkeze çekilmesinden sonra yerine atanan Mersin Valisi Ali İhsan Su geçen hafta göreve başladı.

Vali Su’nun ayağının tozuyla gerçekleştirdiği ilk icraatı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan’ı görevden almak oldu. Kardan’dan boşalan koltuğa ise Sur Kaymakamı ve Sur Belediyesi Kayyumu Abdullah Çiftçi getirildi. Yaklaşık iki yıldan beri genel sekreterlik görevini yürüten Kardan’ın görevden alınması şaşkınlık yarattı.

YARDIMCISI ŞANTAJDAN TUTUKLANMIŞTI

Kısa süre önce de Kardan’ın yardımcılığını yürüten Ercan Bircan, husumet yaşadığı Gençlik Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’e belediyedeki işçi aracılığıyla şantajda bulunmuş ve “Elimizde görüntülerin var, istifa etmezsen bunları yayımlayacağız” dediği için tehdit ve şantaj suçlarından tutuklanmıştı.

Şantaj mağduru Mehmet Kesen ise kendisini arayan kişinin hesabına para yatırdığı için yoğun eleştirilere maruz kalmış ve merkeze çekilen Vali Münir Karaloğlu tarafından istifası istenmişti. Kesen de istifa ederek Kocaeli Belediyesi'ndeki görevine geri dönmüştü.

[old_news_related_template title="Büyükşehir belediyesinde şantaj skandalı: Elimde kaydın var, para gönder" desc="Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter yardımcılığı yapan Ercan Bircan ile belediye çalışanı Ramazan Ekmedi, bir daire başkanını şantaj ve tehditle istifaya zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı. Bilgisayar korsanı olduğu tespit edilen Ekmedi'nin şantaj yöntemi ve savunmasının detaylarına SÖZCÜ ulaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/08/iecrop/adsiz-1_16_9_1649407048.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/buyuksehir-belediyesinde-santaj-skandali-elimde-kaydin-var-para-gonder-7061626/"]

[old_news_related_template title="Kayyum belediyesindeki şantaj skandalında ikinci perde" desc="Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ndeki şantaj skandalında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen'e şantaj yaptığını itiraf eden eski AKP Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Ekmedi ifadesini değiştirdi. Ancak HTS kayıtları, Ekmedi ile kendisini azmettiren Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan arasındaki ilişkiyi ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/11/iecrop/249db61d-131b-4135-9384-fde89bc56b97_16_9_1649661770.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kayyum-belediyesindeki-santaj-skandalinda-ikinci-perde-7067092/"]