Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Mali polis, yaklaşık 1 yıl önce sahte para basan bazı şüphelileri belirledi. Araştırmada, şüphelilerin organize olarak çalıştığı tespit edildi.

Çalışmalar sürerken, ara operasyonlarda çok sayıda şüpheli yakalandı. Yapılan araştırmaların ardından 83 şüpheli daha tespit edildi.

19 İLDE OPERASYON

Kalpazanlık çetesine son darbenin vurulması için baskın düzenlendi.

İstanbul, Ankara, Adıyaman, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Iğdır, İzmir, Kocaeli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Sakarya, Tekirdağ, Van, Yozgat ve Zonguldak’ta eş zamanlı düzenlenen baskında 50 şüpheli yakalandı.

Yapılan aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, uyuşturucu madde, sahte olduğu değerlendirilen toplam 50 bin lira ele geçirildi.

Şebekeye yönelik düzenlenen ara operasyonlarda ise 55 bin sahte dolar 183 bin dolar değerinde sahte döviz ve 5 bin 500 kesimi tamamlanmamış para ele geçirildiği öğrenildi. Polisin belirlediği 33 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü de öğrenildi.

[old_news_related_template title="İzmir’de sahte para operasyonu: 3 kişi tutuklandı" desc="İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir benzin istasyonuna sahte para vererek yakıt almaya çalışan 3 şüpheli, polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin üzerinde 3 bin 400 TL sahte para ve aracın yakıt deposu kapağında 24 adet uyuşturucu hap ve esrar maddesi ele geçirilirken, şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/18/iecrop/sahte-para_16_9_1645174217.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/izmirde-sahte-para-operasyonu-3-kisi-tutuklandi-6960183/"]